AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yazili uyari cezasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yazılı uyarı cezası nedir?​

Uyarma Cezası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125.maddesinin 1.fıkrasının (a) bendinde düzenlenmiştir. Uyarma Kanunda, memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesi olarak tanımlanmıştır.

Lise uyarı cezası sicile işler mi?​

Lise uyarı cezası sicile işler mi?
Sicile işlemez…

Uyarı sicile işlenir mi?​

Uyarı sicile işlenir mi?
2- Sicil Yönetmeliği uyarınca Devlet memurun sicil dosyası bir de özlük dosyası bulunmaktadır. 3- Sicil Yönetmeliğinin 7 maddesi hükmü uyarınca uyarı yazılarının sicil dosyasına konulmaması gereklidir. Uyarı yazıları özlük dosyasında bulunması doğru olur.

Uyarı cezası silinir mi?​

Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Uyarı cezası nedir öğrenci?​

Uyarı cezası nedir öğrenci?
Uyarma cezası yaygın olarak Yükseköğretim Kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asmak vb gibi sebeplerle verilmektedir. Kınama cezası yaygın olarak sınavlarda kopyaya teşebbüs edilmesi, kurum içinde izinsiz olarak bildiri dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb gibi nedenlerle verilmektedir.

Lisede uyarma cezası nedir?​

Lisede uyarma cezası nedir?
Öğrencilere verilecek disiplin cezaları şunlardır: a) Uyarma: Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir.

Disiplin sicile işlerse ne olur?​

1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.

Üniversiteden Atılma sicile işler mi?​

Üniversiteden Atılma sicile işler mi?
Öğrencinin Üniversite ile olan bütün ilişkilerinin kesin olarak kesilmesi suretiyle Üniversiteden çıkarılması için verilen cezadır. Öğrencinin siciline işlenir ve Üniversite tarafından verilecek belgelerde gösterilir. Bu şekilde ilişkisi kesilen öğrenciler hiçbir surette Üniversiteye yeniden alınmazlar.

Disiplin cezası yüksek lisans yapmaya engel mi?​

Disiplin cezası yüksek lisans yapmaya engel mi?
Bazı üniversiteler ise lisans eğitimi sırasında disiplin cezası almış öğrencilerin yüksek lisans başvurularını kabul etmemektedir. Maddi imkansızlık nedeniyle, öğrencilerin çok büyük çoğunluğu verilen disiplin cezalarının iptali için mahkemeye başvuramamaktadır.

Uyarı tutanağı sicile işler mi?​

Genelde korkutmak için imzalatırlar. Sen disiplin kurulunun karşısına çıkarsan işlenir siciline.

Uyarma cezasına itiraz nereye yapılır?​

Uyarma cezasına itiraz nereye yapılır?
Maddenin son haline göre; “Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.

657 uyarma cezası ne zaman silinir?​

657 uyarma cezası ne zaman silinir?
 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, uyarma cezası devlet memurlarına görev ve davranışlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini yazılı olarak bildirme şeklinde uygulanmaktadır. Bu ceza, Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde düzenlenmiştir.

Uyarma cezası genellikle sicile işlenmemektedir. Sicil Yönetmeliği uyarınca, uyarı yazılarının sicil dosyasına konulmaması gereklidir. Bu tür cezaların özlük dosyasında bulunması ön görülmektedir.

Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka disiplin cezalarına çarptırılan bir memur, uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından ise 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Öğrenciler için uyarma cezası, lise ya da üniversite düzeyinde, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olmaları gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesini ifade eder. Uyarı cezası genellikle sicile işlenmez.

Disiplin cezaları, öğrencilere verilen cezalar arasında uyarı, kınama, uzaklaştırma ve okuldan atılma gibi farklı seviyelerde bulunmaktadır. Bu cezalar öğrencinin siciline işlenebilir ve ilgili belgelerde gösterilebilir.

Disiplin cezası, yüksek lisans yapmaya engel olabilir. Bazı üniversiteler, lisans eğitimi sırasında disiplin cezası almış öğrencilerin yüksek lisans başvurularını kabul etmemektedir.

Uyarı tutanağı genellikle korkutmak amacıyla imzalatılabilmektedir. Eğer öğrenci disiplin kurulunun karşısına çıkarsa, bu durum sicile işlenebilir.

Uyarı cezasına itiraz, devlet memurları için disiplin kuruluna yapılabilir. İtiraz süresi, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, 657 uyarma cezası, devlet memurlarının özlük dosyasından silinmesi için uyarma cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurularak istenebilir.
 
Geri
Üst