- Konu Yazar
- #1
Yazılı olmayan kurallar nelerdir?
Görgü kuralları, gelenekler, ahlak kuralları yazılı olmayan kurallardır. Bu kurallar nesilden nesile geçerek süreklilik kazanır. Örneğin; ihtiyacı olana yardım etmek, toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşmamak, bayramlarda büyükleri ziyaret etmek yazılı olmayan kurallardır.Özel kurallar nelerdir?
Özel kurallar nelerdir?Toplumun tümünü ilgilendiren kurallara “genel kurallar”, belli kesimleri ilgilendiren kurallara da “özel kurallar” denir.
Yazısız kurallar bütünü nedir?
Ahlak; bir toplumun iyi ya da kötü olarak kabul edilen davranışları belirleyen yazısız kurallar bütünüdür. Bir toplumda düzenin sağlanabilmesi için insanların belli kurallara uygun davranması gerekir. Bu kuralların bir bölümü ahlak kurallarıdır Görenek, gelenek, töre ve adetler ahlakın bir bölümünü oluştururlar.Yazılı olmayan kanunlara ne denir?
Yazılı olmayan kanunlara ne denir?Orta Asya Türk devletlerinde sosyal hayatı düzenleyen ve yazılı olmayan kurallara ne denir? töre.
Temel kurallar ne demek?
Bir sanata, bir bilime, bir düşünce ve davranış sistemine temel olan, yön veren ilke, nizam.Yazısız kanunlar nelerdir?
Yazısız kanunlar nelerdir?Nedir yazısız hukuk kuralları? Ahlak kuralları, dini kurallar, görgü kuralları, geleneksel kurallar(örf, adet, görenek, töre vs.). Yazısız kurallar kendi aralarında derecelenir.
Yazılı olmayan kuralları yaptırımları nelerdir?
Yaptırımları açısından değerlendirdiğimizde; Yazısız kurallarda kişilerin hatalarının sonuçları ayıplama, toplumdan dışlama, alay etme ve küçük düşürme gibi davranışlara maruz kalmaktır. Burada uygulamalar kişilere ve topluluğun algılayışına göre değişim göstermektedir.Toplumdaki yazılı kurallar nelerdir?
Toplumdaki yazılı kurallar nelerdir?Yazılı kurallar kanunlar tarafından belirlenen ve hukuki olarak düzenlenen devlet kontrolünde olan kurallardır. Yazısız kurallar ise örfi, ahlaki, edebi, görgü ve geleneğe bağlı olarak gelişen ve toplumun her kesimi tarafından kabul görerek toplumda yerleşik hale gelen kurallardır.