Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yazar Nurullah Genc nereli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.368
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yazar Nurullah Genç nereli?​

HorasanNurullah Genç / Doğum yeriHorasan, Erzurum iline bağlı ilçe ve ilçe merkezi kent. Horasan ilçesi kuzey ve doğuda Kars, güneydoğuda Ağrı illeri, güneyde Karayazı, batıda Köprüköy ve Pasinler, kuzeybatıda Narman ilçeleriyle çevrilidir.1954’e kadar Pasinler’e bağlı bir bucak merkeziyken bu yılda ilçe merkezi yapıldı. Vikipedi

Sedat Umran hangi dönem?​

Henüz 17 yaşındayken Yedigün dergisinde çıkan ilk şiiriyle edebiyat çevrelerine giren Sedat Umran, 1970’te yayımlanan Leke isimli şiir kitabında bir tür eşya sembolizmi geliştirmiş, metafizik unsurlarla modern içerikleri bir araya getirerek farklı bir şiir dili oluşturmuştur.

Nurullah Genç Türk mü?​

Nurullah Genç Türk mü?
Nurullah Genç, (d. 9 Eylül 1960, Horasan, Erzurum) Türk şair, iktisatçı. 1983 Yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı.

Nurullah Genç kimdir kitapları?​

Nurullah Genç kimdir kitapları?
Nurullah Genç, (Doğum: 9 Eylül 1960, Horasan, Erzurum) Şair, iktisatçı Akademisyen. Şiirlerinde klasik edebiyatımızın (Divan edebiyatı) temalarına yer verdi. Şiirlerinde ölçü ve kafiye gibi ahenk öğelerini önemsedi. İslami temaları başarıyla işledi.

Nurullah Genç babası kimdir?​

Seyfullah GençNurullah Genç / Babası

Nurullah Genç hangi üniversitede?​

Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi1983Atatürk ÜniversitesiErzurum Anadolu Imam Hatip LisesiNurullah Genç/Eğitim

Behçet Necatigil hangi edebi topluluk?​

Behçet Necatigil hangi edebi topluluk?
Behçet Necatigil, Cumhuriyet döneminde 1935-1979 yılları arasında toplumcu realist sanat anlayışıyla şiirler yazmış bağımsız bir şair, radyo oyun yazarı, çevirmen, inceleme, araştırma, deneme yazarıdır.

Sedat Umran hangi anlayış?​

Sedat Umran hangi anlayış?
Eşyanın iç dünyasını yansıtarak Türk şiirine büyük bir yenilik getirmiş şairdir. Cansız nesnelerin bilinmeyen dünyalarını okuyucuyla paylaşan Ümran, bilinçaltına attığı acılarını; sevinçlerini eşyanın kimliğinde dışa vurarak mutluluğa ulaşabileceğine inanmış bir sanatçıdır.

Nurullah Genç hangi liseden mezun?​

Şair ve yazar. 9 Eylül 1960, Dikili / Horasan /Erzurum doğumlu. Aşağıtahir Hoca İlkokulu (1971), Horasan Ortaokulu (1975), Erzurum İmam-Hatip Lisesi (1979), Atatürk Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi (1983) mezunu.

Nurullah Genç dedesinin hikayesi hangi kitap?​

Nurullah Genç’in “Yollar Dönüşe Gider” romanında bahsettiği kahraman, dedesi Sibirya Gazisi Bekir Ağa’dır. Savaş sonunda yıkılıp yerle bir olan Pinaduz köyünü tek başına sekiz yıl boyunca yeniden inşa ve imar eder. Genç’in hayat felsefesi dedesinden mirastır: Hayatı boyunca çalışır, okur ve dua eder.

Rüveyda şiiri kime yazılmış?​

Rüveyda şiiri kime yazılmış?
nurullah genç’in 1993 aşkım isyandır benim, 1995 siyah gözlerine beni de götür, yine 1995 yanılgı saatleri adlı kitaplarından seçme şiirlerinin bulunduğu kitabı. kitabın en bilinen şiirleri tabi ki siyah gözlerine beni de götür ve rüveyda.

Nurullah Genç Hangi köylü?​

Nurullah Genç Hangi köylü?
Nurullah Genç, 09.09.1960 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlkokulu, köyünde okul olmadığı için, akrabalarının yanında iki ayrı köyde iki yıl üç ay okuyarak bitirdi. Ortaokul birinci sınıf için Kars’a gitti; teyzesinin yanında Merkez Ortaokuluna devam etti.

Behçet Necatigil geleneğe önem verir mi?​

Behçet Necatigil’in şiire geniş bir perspektiften baktığı, şiiri dilin bir ürünü olduğu için millî ve geleneğe bağlı bir sanat olarak gördüğü yazdıklarından anlaşılmaktadır. Şair, bu süreklilik duygusunu şöyle açıklar: “Şiir, millîdir, yani önce bir dil işi olduğu için bu yanıyla bu toprağa bağlıdır her şeyden önce.

Behçet Necatigil şiir anlayışı nedir?​

Toplumcu gerçekçi bir sanat anlayışıyla yazdığı şiirleri yanında, bireysel, psikolojik ve metafizik temaları işlediği şiirleri de tat alınarak okunacak şiirlerdir. Toplumsal konulu şiirlerinde genelde dar gelirli insanların yaşamına eğilen şair, daha çok kendi yaşadığı semti ve o semtteki yaşayışı yansıtmıştır.

Sedat Umran hangi akim?​

Sedat Umran hangi akim?
*Sedat Umran için, “hayatı şiir olan şair” denilebilir. *Şiir onun için herşeyin önündedir. Ezberine yüzlerce şiir almıştır. *Öz şiir anlayışıyla yazmakla birlikte, Garip dışında yeniliği sürdüren şairler arasında yer alır.
 
Nurullah Genç, 9 Eylül 1960 tarihinde Horasan, Erzurum'da doğmuş bir Türk şair, iktisatçı ve akademisyendir. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirmiş ve aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Yine aynı üniversiteden doktora, doçentlik ve profesörlük unvanlarını almıştır. Şiirlerinde klasik edebiyatımızın temalarına yer veren Nurullah Genç, ölçü ve kafiye gibi ahenk öğelerine önem verirken, İslami temaları da başarıyla işlemiştir.

Nurullah Genç'in babası Seyfullah Genç'tir ve eğitimini Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde almıştır. Yazarın dedesi ise Sibirya Gazisi Bekir Ağa'dır ve onun hikayesi "Yollar Dönüşe Gider" adlı romanında yer almıştır. Dedesi, savaş sonrasında yıkılan köyünü tek başına yeniden inşa etmiş ve bu durum Nurullah Genç'in hayat felsefesini etkilemiştir.

Nurullah Genç'in edebi eserlerinden biri olan "Rüveyda" şiiri, şairin "Aşkım İsyandır Benim", "Siyah Gözlerine Beni de Götür" ve "Yanılgı Saatleri" adlı kitaplarında yer alan seçme şiirlerin toplandığı bir kitaptır. Şiir kitabında "Rüveyda" şiiri de bulunmaktadır.

Behçet Necatigil ise Cumhuriyet döneminde yaşamış, toplumcu gerçekçi bir sanat anlayışına sahip bağımsız bir şair, radyo oyun yazarı, çevirmen ve deneme yazarıdır. Necatigil, dilin bir ürünü olarak gördüğü şiiri milli ve geleneğe bağlı bir sanat olarak benimsemiştir. Şiirlerinde genellikle dar gelirli insanların yaşamına ve toplumsal konulara odaklanmıştır.

Sedat Umran ise Türk şiirine büyük bir yenilik getirmiş ve eşyanın iç dünyasını yansıtarak okuyucuyla paylaşmış bir şairdir. Kendine özgü şiir anlayışıyla eserler veren Umran, şiirde özgün bir yol izlemiştir ve Garip akımının dışında kalarak yenilikçi bir tutum sergilemiştir.
 
Geri
Üst