Yaz Tatili 2 Ay Oluyor

SoruCevap

Yeni Üye
imagesyaztatili2ayoluyor5afa117d2e3f2

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 1 sınıftan 8 sınıf sonuna kadar işlenen derslerin ağırlığını değiştiriyor Ders saatleri ve okul suresi artıyor Bakanlık ayrıca 180 iş gunu olan eğitim suresini de değiştirmek icin calışma başlattı Calışmaya gore bir yıllık eğitim suresi yeniden belirlenecek Bir yıllık eğitim suresi 190220 gun arasında olacak

MEB yıllık 180 gun yani 36 hafta olan eğitim suresini diğer ulkelerdeki 190220 gun seviyesine cekmek icin calışma başlattı İlkokul 1den 8 sınıf sonuna kadar yıllık 720 saat ders suresinde de sınıflara gore duzenleme yapılacak Bu duzenlemelerin onumuzdeki hafta icerisinde acıklanması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul 1. sınıftan 8. sınıf sonuna kadar işlenen derslerin ağırlığını değiştireceği, ders saatlerini ve okul süresini artıracağı belirtiliyor. Ayrıca, Bakanlık 180 iş günü olan eğitim süresini de değiştirmek için çalışmalar başlattı. Yapılan çalışmaya göre bir yıllık eğitim süresi yeniden belirlenecek ve 190-220 gün arasında olacak.

MEB, yıllık 180 gün olan eğitim süresini diğer ülkelerdeki 190-220 gün seviyesine çekmek için çalışmalar yürütüyor. İlkokul 1'den 8. sınıf sonuna kadar yıllık 720 saat ders süresinde sınıflara göre düzenlemeler yapılacağı belirtiliyor. Bu düzenlemelerin önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Eğitim süreleri ve ders saatlerinde yapılacak değişikliklerle öğrencilerin daha kaliteli ve verimli bir eğitim alması hedeflenmektedir.

Geri