Yaz okulunda kalirsak ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yaz okulunda kalırsak ne olur?​

Yaz okulu sınavında başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu dersi/dersleri, açıldığı sonraki dönemde/dönemlerde almalıdır. Yaz okulunda açılacak dersler, ders seçim haftası sonrasında ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğrenci, seçtiği ders/dersler açılmadığı takdirde yerine ders seçemez.

Yaz okulunda ortalama yükselir mi?​

Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Daha önce alınmayan ders yaz okulunda alınabilir mi?
Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir.
2022 yaz okulu online olur mu?
YÖK’TEN ONLİNE SINAV AÇIKLAMASI YÖK’ün “Yaz Öğretimi Eğitimleri” konulu yazısına göre, üniversitelerdeki yaz okullarında uzaktan öğretim yapılamayacağına yönelik daha önceden alınan karar “bu seneye mahsus olmak üzere” uygulanmayacak. Karar, 2021-2022 akademik yılından itibaren geçerli olacak.

Yaz okulunda okula gitmek zorunlu mu?​

Soru 16 – Yaz Okulu’nda derslere devam zorunluluğu var mıdır? Cevap 16 – Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

Yaz okuluna kalmak zorunlu mu?​

MADDE 13 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir derse ilişkin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, yaz döneminde o derse devam zorunluluğunu kaldırmaz. Yaz dönemi ders geçme sınavında başarılı olamayan öğrenciler, normal dönemde kayıt olarak o dersleri tekrar alabilirler.
Yaz okulu için ortalama kaç olmalı?
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
AÖF yaz okulu ortalamayı etkiler mi?
Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler. Tekrar edilen bir ders için son not dikkate alınarak kredisine göre Genel Not Ortalaması hesaplanır.
Dönem içerisinde değişik sebeplerle bazı derslerden kalan öğrencilere yeni bir şans tanınmaktadır. Ayrıca başarılı öğrencilerin üstten bir kısım dersleri almasına ve yaz aylarını değerlendirmesine fırsat verir.
Güz veya bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş öğrenciler, yaz okulundan ders alamazlar.
Yaz Okulu online olur mu?
Yazıda “Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 yaz okulu eğitiminin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması teklifleri 07.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş olup 2020-2021 yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması uygun görülmemiştir.” açıklaması kurum tarafından …
Üniversite Yaz Okulu online mı?
AÖF yaz okulu sınavı online olmayacak. Üniversite tarafından yayımlanan yazıda yaz okulu sınavının yüz yüze yapılacağı açıklandı. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN? Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu sınavı 4 Eylül 2021 Cumartesi günü düzenlenecek.

Yaz okuluna kimler kalır?​

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulunda devamlılık zorunlu mu?​

Yaz okulunda alttan ders almak için ortalama kaç olmalı?
Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız derslerini almak üzere derslere yazılabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80’in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir derse yazılamazlar.
Yaz okuluna kalmak ne demek?
Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.

Yaz okulu dersleri neye göre belirlenir?​

Cevap 1 – Yaz Okulunda ders açılması, derslere kayıt, derslerin başlangıç ve bitişi, sınavlar ve diğer ilgili hususlar Senato tarafından belirlenecek akademik takvime göre yürütülür.

Yaz okulunda devamsızlık hakkı var mı?​

MADDE 9 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yaz Okulunda alınan dersler için elde edilen devam hakkı, güz ve/veya bahar eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir.
Yaz okulu mantığı nedir?
Yaz okulunda hangi dönemden ders alınır?
Yaz Okulu´nda hangi dersler açılmaktadır? Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler Yaz Okulu’nda açılmayabilir. Öte yandan hem fakülteler hem de Yaz Okulu Koordinatörlüğü özellikle dönem içi zorunlu derslerin açılabilmesi için özel bir çaba sarf etmektedir.
Almadığınız ya da devamsızlıktan kaldığınız dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulu sizlere kaldığınız dersleri alabilme veya düşük bulup yükseltmek istediğiniz ders notlarını yükseltebilmeniz için bir fırsattır. Üstelik yaz okulunda aldığınız ders notu düşükse sistemde yüksek olan eski notunuz kalır.
Soru 2 – Yaz Okulu’nun süresi ne kadardır? Cevap 2 – Yaz Okulunun süresi, sınavlar dâhil olmak üzere 35 (otuz beş) iş gününden az olamaz ve gerekli hallerde hafta sonunda yapılan ders ve sınavlar da bu süreye dahil edilir.
Yaz okulu ücretli mi?
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.

Geri