Yaz Meyveli Parfe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yaz Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller
2 muz
2 kivi
2 şeftali
1 tabak çilek (Meyveleri isteğe nazaran çeşitlendirebilirsiniz)
1,5 paket krem şanti
1 bardaktan az fazla süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket halley
Çikolata Sosu İçin
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 fincan su
2 fincan şeker
Çay kaşığının ucuyla tuz (İsterseniz hazır sos da olur)

Yaz Meyveli Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt ile kremşantiyi bir kapta mikserler 3-4 dakika çırpıyoruz soğuması için dolaba koyuyoruz. Bütün meyveleri ve halleyi küçük küçük küp biçiminde doğrayalım.
Bütün gereçleri daha geniş bir kapta kremşantiyle uygunca karıştıralım. Kek kalıbının tabanına boşluk kalmayacak biçimde streç sinema yerleştirip içine kaşık yardımıyla yerleştirelim ve üstünü de streç sinema ile kapatalım ( Öteki kek kalıbı da olabilir)
Buzlukta 2 saat kadar donmasını bekleyelim. Çikolata sosunun materyallerini küçük kapta topak kalmayacak biçimde çırpalım kaynayana kadar karıştıralım ocaktan alalım. Ilımaya bırakalım.
Buzluktan kalıbını alıp bir tepsi üzerine aksi çevirip kalıptan ayırıp üzerine çikolata sosunu dökelim.
En son üstünü de dilediğiniz üzere süsleyin. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. Deneyince bana da atarsanız sevinirim. (Buzluktan çıkınca soğuk dondurma üzere soğuk yenmesi gerekiyor, yiyeceğiniz vakit sosunu dönebilirsiniz. )
 
Geri
Üst