AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yaz mevsimi neden daha cok sevilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yaz mevsimi neden daha çok sevilir?​

Yapılan bilimsel araştırmalara göre insanların büyük bir çoğunluğu yaz mevsimini diğer aylara göre daha çok sevmesinin bilimsel bir sebebi var. Su Sağlıktır! Yaz aylarında sıcak hava ve nemin etkisiyle hiçbir mevsimde içmediğimiz kadar su içeriz. Vücudumuz kadar beynimiz de suyu seviyor.

Yazlık sebzeler nelerdir?​

Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Yaz mevsimine özgü meyveler nelerdir?​
Yaz meyveleri nelerdir?
- Karpuz.
- Çilek.
- Kavun.
- Şeftali.
- Üzüm.
- İncir.
- Kayısı
- Kiraz.

Yaz mevsiminde ne yenir?​

Yaz mevsiminde ne yenir?
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Yaz ayları nelerdir?​

Yaz ayları nelerdir?
Bu durum 23 Eylül-21 Mart arasında tersine döner. Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir: İlkbahar, 21 Mart-20 Haziran; yaz, 21 Haziran-22 Eylül; sonbahar, 23 Eylül-20 Aralık; kış, 21 Aralık-20 Mart.

Yazın hangi sebzeler ekilir?​

YAZ AYLARINDA NE EKİLİR: YAZ AYLARINDA EKİLEN MEYVE VE SEBZELER
- Haziran ayında fidelenecek sebze ve meyveler: Domates, kabak, salatalık.
- Direkt toprağa ekilecek tohumlar: Mısır ve börülce.
- Toprağa aktarılacak fideler: Domates, kabak, salatalık.
- Fidelecenek olanlar: Kabak, marul, salatalık.

Sebze isimleri nelerdir?​

Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
Su anda hangi meyveler var?​
Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?
Aylar | Sebzeler | Meyveler
Aralık | Havuç, Ispanak, Pırasa, Karnabahar, Brüksel lahanası | Mandalina, Greyfurt, Portakal, Kivi
Ocak | Pazı, Pırasa, Brokoli, Havuç | Limon, Nar, Portakal, Mandalina, Elma
Şubat | Kereviz, Lahana, Turp | Muz, Kestane, Ayva, Nar

Ilkbahar sebzeleri nelerdir?​

Ilkbahar sebzeleri nelerdir?
İlkbahar mevsimi boyunca tüketebileceğiniz mevsim meyveleri ve sebzelerini sizin için derledik.
- Enginar.
- Çilek.
- Bezelye.
- Taze soğan ve taze sarımsak.
- Yeşil erik.
- Patlıcan.
- Bakla.
- Semizotu.

Kış aylarında ne yemeli?​

Kış aylarında ne yemeli?
Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmektedir. Maydanoz, roka, tere gibi sebzeler de vitaminler açısından zengin besinler arasındadır. Çay ya da kahve yerine kuşburnu çayı tercih edebilirsiniz.

Kış da hangi yiyecekler tüketilir?​

İşte kış mevsiminde bolca tüketmeniz gereken o yiyecekler.
- Nar. Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, gerçek bir antioksidandır.
- Elma.
- Turunçgiller.
- Soğan ve sarımsak.
- Yoğurt- kefir.
- Mantar.
- Bal.
- Havuç

Yaz mevsimine kaç ay var?​

Buna göre yaz mevsimi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsar ve 31 Ağustos tarihi itibariyle meteorolojik yaz mevsimi sona erer.
12 ay hangi mevsim?​
Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir: İlkbahar, 21 Mart-20 Haziran; yaz, 21 Haziran-22 Eylül; sonbahar, 23 Eylül-20 Aralık; kış, 21 Aralık-20 Mart. Güney yarım küresinde mevsimlerin sırası tersine olup, ilkbahar 23 Eylül de başlar.

Yaz sebzeleri ne zaman ekilir?​

Yaz sebzeleri ne zaman ekilir?
Haziran: Salatalık, fasulye, börülce ve barbunyanın tohumu ekilir. Temmuz: Salatalık ve çileği tohumu ekilir. Ağustos: Çilek, havuç, ıspanak ve marulun tohumu ekilir. Eylül: Tere, roka, marul, kırmızı turp, ıspanak ve dereotunun tohumu ekilir.

Patlıcan yaz sebzesi mi?​

Patlıcan yaz sebzesi mi?
Türk mutfağında eşsiz bir yere sahip olan patlıcan, yaz mevsimi geldiğinde reyonlarda yerini alır. Kimi yörelerde yazın bol bol alınıp kurutulması da yapılır. Güneş altında bekleyerek kuruyan patlıcanlar kışın da sofralarda tüketilir.
 
Yaz mevsimi neden daha çok sevilir sorusuna değinmek gerekirse, bu mevsimin birçok güzel özelliği bulunmaktadır. Öncelikle yaz aylarında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte insanlar daha fazla dışarıda vakit geçirmek ve doğayla iç içe olmak istemektedirler. Bu durum insanların ruh sağlığına da olumlu etki yapmaktadır. Ayrıca yaz mevsimi, renkli ve çeşitli meyve-sebzelerin bolca bulunduğu bir dönemdir. Karpuz, çilek, kavun gibi ferahlatıcı ve lezzetli meyveler ile sebzeler insanların sağlıklı beslenmesine de katkıda bulunmaktadır. Su tüketiminin artması da yaz mevsiminin sevilme sebeplerinden biridir çünkü vücudumuzun suya ihtiyacı yaz aylarında daha da artmaktadır.

Yazlık sebzeler arasında sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya gibi besleyici ve lezzetli sebzeler yer almaktadır. Yaz mevsimine özgü meyveler de oldukça çeşitlidir; karpuz, çilek, kavun, şeftali, üzüm, incir, kayısı ve kiraz gibi vitamin deposu meyveler bu dönemde tüketilebilir.

Yaz mevsimi, insanların sağlıklı beslenmeleri için de oldukça uygun bir dönemdir. Meyve ve sebzelerin bolca tüketildiği yaz aylarında vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kolaylıkla alabiliriz. Bu nedenle yaz mevsiminde beslenme alışkanlıklarımıza daha fazla dikkat etmek ve mevsim sebzelerinden ve meyvelerinden faydalanmak önemlidir. Ayrıca yaz aylarında yetiştirilen sebzelerin taze ve lezzetli olması da yaz mevsimini sevmenin bir diğer nedenidir.
 
Geri
Üst