Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su ( pirinçi pişirmek için)
5 su bardağı su yahut et/tavuk suyu
Tuz
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayıp süzelim.
Ayrı bir yerde çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve sarımsağı karıştıralım.
Tencereye pirinç ve 3 su bardağı su ekleyip pişirelim.
Pirinç pişince üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyelim.
Tencereden bir kepçe alıp terbiyeye ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra terbiyeyi tencereye ekleyip karıştıralım.
Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir yerde sıvı yağda nane kızdırıp çorbanın üzerine ekleyelim.
Çorbanın kesilmemesi için çorba soğuyana kadar tencerenin ağzını kapatmayın. Kolay gelsin afiyet olsun
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su ( pirinçi pişirmek için)
5 su bardağı su yahut et/tavuk suyu
Tuz
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayıp süzelim.
Ayrı bir yerde çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve sarımsağı karıştıralım.
Tencereye pirinç ve 3 su bardağı su ekleyip pişirelim.
Pirinç pişince üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyelim.
Tencereden bir kepçe alıp terbiyeye ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra terbiyeyi tencereye ekleyip karıştıralım.
Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir yerde sıvı yağda nane kızdırıp çorbanın üzerine ekleyelim.
Çorbanın kesilmemesi için çorba soğuyana kadar tencerenin ağzını kapatmayın. Kolay gelsin afiyet olsun
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı