SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dolusu un
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler tencereye alınır.
Üzerine 5 su bardağı kaynar su eklenip yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı.
Un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte düzgünce çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca yoğurtlu karışıma bir kepçe çorbanın suyundan alınarak eklenip yeterlice çırpılır.
Kaynayan çorba karıştırılmaya devam edilir. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirilir.
Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
Üzerine tavada erittiğimiz tereyağı,nane, pul biber sos yapılır üzerine gezdirilir.not:su ölçüsü kıvama nazaran eklenebilir.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dolusu un
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler tencereye alınır.
Üzerine 5 su bardağı kaynar su eklenip yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı.
Un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte düzgünce çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca yoğurtlu karışıma bir kepçe çorbanın suyundan alınarak eklenip yeterlice çırpılır.
Kaynayan çorba karıştırılmaya devam edilir. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirilir.
Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
Üzerine tavada erittiğimiz tereyağı,nane, pul biber sos yapılır üzerine gezdirilir.not:su ölçüsü kıvama nazaran eklenebilir.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı