SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
1,5 litre su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım fincan un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, sıvı yağ ve pirinçleri tenceremize alıp kaynatalım.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Bir kapta yumurta, yoğurt, un,tuz ve bir bardak suyu güzelce topak kalmayacak biçimde çırpalım.
Yumuşayan pirinçlerin üzerine çırptığımız karışımı süratlice çırparak ekleyelim.15 dk daha kaynatalım.
Üzeri için tereyağ, nane, pul biber tavada kızartılarak çorbamızın üzerine ek edelim.
Afiyetler olsun
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
1,5 litre su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım fincan un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, sıvı yağ ve pirinçleri tenceremize alıp kaynatalım.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Bir kapta yumurta, yoğurt, un,tuz ve bir bardak suyu güzelce topak kalmayacak biçimde çırpalım.
Yumuşayan pirinçlerin üzerine çırptığımız karışımı süratlice çırparak ekleyelim.15 dk daha kaynatalım.
Üzeri için tereyağ, nane, pul biber tavada kızartılarak çorbamızın üzerine ek edelim.
Afiyetler olsun
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı