Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su (Haşlamak için)
2 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı un
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
Nane
Pulbiber
Tereyağ
Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayın. 2 su bardağı su ile haşlayın.
Bir kapta yoğurt ve unu krema şekline gelene kadar çırpın.
Haşlanan pirincin suyundan un yoğurt karışımına yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Ilıyan yoğurt karışımını pirincin üzerine ilave edip üzerine 5 su bardağı su ekleyin.
Çorba kaynadıktan sonra ocağı söndürmeye yakın tuzunu ekleyin.
Nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirin.
Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su (Haşlamak için)
2 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı un
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
Nane
Pulbiber
Tereyağ
Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayın. 2 su bardağı su ile haşlayın.
Bir kapta yoğurt ve unu krema şekline gelene kadar çırpın.
Haşlanan pirincin suyundan un yoğurt karışımına yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Ilıyan yoğurt karışımını pirincin üzerine ilave edip üzerine 5 su bardağı su ekleyin.
Çorba kaynadıktan sonra ocağı söndürmeye yakın tuzunu ekleyin.
Nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirin.
Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı