Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
7,5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için;
Tereyağ
Kuru nane

Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin altı açılmadan yumurta, yoğurt ve un homojen bir kıvam alana dek çırpılır.
Çırpmaya devam ederek soğuk su eklenir.
Akabinde evvelden ıslatıp haşlamış olduğumuz yarma ve nohut eklenir.Kaynayana kadar karıştılır.
Kaynayan ve yoğunlaşan çorbanın altı kısılır.
Farklı bir tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine nane eklenip kokusu çıkana kadar bekletilir.
Tuz ve naneli yağ ocaktan alınıp çorbanın içerisine karıştırılır ve ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
Çorbanın kesilmemesi için materyallerin oda sıcaklığında olmasına değer verilmeli.

Çorbamıza materyalleri eklerken 1 adet tüm soğan atarsak daha lezzetli olmasını ve kesilmesini sağlamış oluruz.

Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst