Yayla Çorbası Lokanta Usulü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yayla Çorbası Lokanta Tarzı Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı pirinç
5,5 su bardağı su
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dolusu un
Yeteri ölçüde tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

Yayla Çorbası Lokanta Yöntemi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su ve pirinçler koyulur yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Öteki yandan derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve un tel çırpıcı yardımıyla düzgünce karıştırıyoruz.
Pirinçler yumuşayınca kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar koyun süratlice karıştırarak karışımın ılımasını sağlayın.
Daha sonra hazırladığımız yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan çorbamıza döküp, kesilme yapmaması için süratli bir formda karıştırıyoruz.
Akabinde çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra damak tadınıza nazaran tuz ekleyin.
Kaynayınca karıştırmayı bırak orta ara kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar daha kaynasın ocağın altını kapatın.
Üzeri için; tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine kuru naneyi ekleyip, kızdırın.
Pişen çorbayı derin bir servis kasesine koyun. Üzerine kızdırılmış naneli karışımı döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası Lokanta Yordamı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst