Yayla Çorbası (Kayınvalidem Usulü) Tanımı İçin Materyaller
1/3 su bardağı un
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası (Kayınvalidem Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye yoğurt, un ve yumurtayı alıp 1bardak suyla çırparak açalım.
Orta ateşte ocağa alıp yavaş yavaş suyunu ve arpa şehriyeyi de ekleyerek orta ara karıştıralım.
Yoğunlaşmaya başlayınca tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dk. daha pişirelim.
En son üzerine zeytinyağında naneyi kızdırıp dökelim. Pratik bir o kadar da hoş bu çorbayı kesinlikle deneyin
Yayla Çorbası (Kayınvalidem Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/3 su bardağı un
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası (Kayınvalidem Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye yoğurt, un ve yumurtayı alıp 1bardak suyla çırparak açalım.
Orta ateşte ocağa alıp yavaş yavaş suyunu ve arpa şehriyeyi de ekleyerek orta ara karıştıralım.
Yoğunlaşmaya başlayınca tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dk. daha pişirelim.
En son üzerine zeytinyağında naneyi kızdırıp dökelim. Pratik bir o kadar da hoş bu çorbayı kesinlikle deneyin
Yayla Çorbası (Kayınvalidem Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı