AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yayin lisansi kimlere verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yayın lisansı kimlere verilir?​

a) Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere verilir. Aynı şirket ancak bir radyo, bir televizyon ve bir isteğe bağlı yayın hizmeti sunabilir.

6112 sayılı Kanun 8 madde nedir?​

Türkiye’ye ait uydular üzerinden Türkçe olarak Türkiye’ye yönelik yayın yapan veya yayın dili Türkçe olmamakla birlikte Türkiye’ye yönelik ticari iletişim yayınlarına yer veren yayın kuruluşları, bu maddenin diğer fıkralarına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yargı yetkisi altında kabul edilir.

Ülkemizde radyo ve televizyon yayınlarını hangi kurum denetler?​

Ülkemizde radyo ve televizyon yayınlarını hangi kurum denetler?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların yayınlarını denetleyen kamu kuruluşu.

6122 sayılı kanun nedir?​

6122 sayılı kanun nedir?
6112 sayılı Radyo Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un “Amaç” başlıklı 1. maddesinde; ifade ve haber alma hürriyetinin sağlanması ile televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi, bu Kanunun amaçları arasında sayılmıştır.

TRT personeli hangi rejime tabidir?​

Madde 50 – Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu personeli aşağıda düzenlenen hüküm- ler dışında kamu iktisadi kuruluşlarının personel rejimine tabidir.

Israrlı takip suç mu?​

Israrlı takip; özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, tehdit ve şantaja başvurmak gibi yollarla bir kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma durumudur. Günümüzde ısrarlı takip pek çok ülkede suç olarak sayılmakta ve ilgili yasalarca yaptırıma tabii tutulmaktadır. …

Aşağıdakilerden hangisine yayın lisansı verilemez?​

Aşağıdakilerden hangisine yayın lisansı verilemez?
mahallî idareler ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.

Ülkemizde radyo ve televizyon kanallarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?​

Ülkemizde radyo ve televizyon kanallarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?
Madde 24. – Türkiye’de ulusal, bölgesel ve yerel çapta TV kanal ve radyo frekans plânları ile radyo ve televizyon yayınlarına esas olan frekans bantları ile ilgili çalışmalar yapma yetkisi, 2813 sayılı Telsiz Kanunu uyarınca Telekomünikasyon Kurumuna aittir.
Muştu Yayınları yasak mı?​
Kapatılan yayınevleri şöyle: Altınburç Yayınları, Burak Basım Yayın Dağıtım, Define Yayınları, Dolunay Eğitim Yayın Dağıtım, Giresun Basım Yayın Dağıtım, Gonca Yayınları, Gülyurdu Yayınları, GYV Yayınları, Işık Akademi, Işık Özel Eğitim Yayınları, Işık Yayınları, İklim Basın Yayın Pazarlama, Kaydırak Yayınları, Kaynak …
Kaynak Yayınları yasak mı?​
Yazı ekinde verilen “yasak yayınlar” listesinde; Zaman gazetesi, Today’s Zaman gazetesi, Taraf gazetesi, Bugün gazetesi, Millet gazetesi, Meydan gazetesi, Özgür Düşünce gazetesi, Nokta dergisi, Aksiyon dergisi, Sızıntı dergisi, Kaynak Yayınları, Sürat Yayınları, Zambak Yayınları yer aldı.

Yayın lisansı limited şirketlere verilir mi?​

Yayın lisansı limited şirketlere verilir mi?
İnternet ortamından yayın iletim yetkisi Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan limited veya anonim şirketlere verilir.

Yayın lisans süresi kaç yıl?​

Yayın lisans süresi kaç yıl?
(2) Yayın lisans süresi on yıldır. Lisans süresi sonunda boşalan karasal yayın kapasitesi Üst Kurulca yeniden ihale edilir. (3) Üst Kurulun karasal yayın lisansı verdiği bir kuruluş bu lisans haklarını devredemez. Yayın faaliyetine devam etmeme kararı alan kuruluş, lisansını Üst Kurula iade eder.

Kaynak Yayınları kime ait?​

Kaynak Yayınları, Görev Kitap Yayıncılık Ltd. Şti. kuruluşudur.
Madde 50 – Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu personeli aşağıda düzenlenen hükümler dışında kamu iktisadi kuruluşlarının personel rejimine tabidir.

TV hizmeti zorunlu mu?​

Bu durumu arayan kişiye de aynı şekil de aktardım ancak artık internet hizmetlerinin tek satılmadığını, yeni yasaya göre internet hizmeti alırken yanında TV paketi de almanın zorunlu olduğunu belirtti.

Sürat Yayınları yasak mı?​

Sürat Yayınları yasak mı?

Timas Yayinlari dinci mi?​

Timas Yayinlari dinci mi?
dinci yayınevi. dünya klasiklerini kafalarına göre çevirmeleriyle meşhurdurlar.

Türdav Yayın Grubu kimin?​

Yeni Asya cemaati en güçlü durumdayken, Hekimoğlu İsmail en çok okunan yazarıyken, Minyeli Abdullah romanı peynir ekmek gibi basılırken, Hekimoğlu İsmail o “büyük cemaate rest çekti” ve ayrıldı. Cemaati fazla politize olmakla itham ederek çeketini alıp çıktı ve Türdav Yayınları’nı kurdu.

Yayın lisansı konusunda detaylı bilgiler vermek isterim:

- Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere verilir. Aynı şirket ancak bir radyo, bir televizyon ve bir isteğe bağlı yayın hizmeti sunabilir.
- Yayın lisansı limited veya anonim şirketlere verilebilir. İnternet ortamından yayın iletim yetkisi Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan şirketlere verilir.
- Yayın lisans süresi genellikle on yıldır. Lisans süresi sonunda boşalan karasal yayın kapasitesi Üst Kurulca yeniden ihale edilir. Herhangi bir kuruluş lisans süresi sonunda yayın faaliyetine devam etmek istemezse lisansını Üst Kurula iade etmelidir.
- Mahallî idareler, sermaye piyasası kurumları ve bunların doğrudan veya dolaylı ortaklıkları yayın lisansı alamaz ve medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara ortak olamazlar.

Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında yayın lisansı ile ilgili daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri