Yaygin egitim turleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yaygın eğitim türleri nelerdir?​

Yaygın Öğretim – Halk eğitimi, dershaneler, özel kurslar, hizmet içi eğitim kursları vs.

Yaygın eğitim uygulamaları nelerdir?​

Yaygın Eğitim Kursları
Hayat boyu sürebilen, bir takım amaçlara yönelik, planlı ve programlı yapılan eğitim çeşididir. Yaygın eğitim sisteminde çoğunlukla eğitimi görecek öğrencinin herhangi bir hazırlık eğitimi alma zorunluluğu yoktur. Yaygın eğitim gören kişinin örgün eğitimin aksine yaşa bakılmadan eğitim alabilme özgürlüğü sunmaktadır.
Örgün ve yaygın eğitim ne demek?
Örgün eğitim, birbirini takip eden kesitlerden oluşan eğitim türüdür. Yani bir kesiti tamamlamadan diğerine geçmek mümkün değildir. Yaygın eğitimde ise birbirini takip eden kesitler yoktur. Yani bir eğitim kurumuna başlamak için önceki eğitim kurumu şartı aranmaz.
Yaygın eğitim örgün eğitimi destekler mi?
örgün eğitime nazaran daha öğrenici odaklı bir yöntemdir. “yaygın eğitim, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden birinden ayrılmış olan bireylere ilgi ve gereksinme duydukları alanda örgün eğitim yanında veya dışında düzenlenen eğitim faaliyetlerinin tümünü kapsar.

Yaygın eğitim özellikleri nedir?​

Örgün eğitim kurumları nelerdir?​

Örgün eğitim, belirli yaş grubundaki ve aynı seviyedeki bireylere, amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan düzenli eğitimdir. Örgün eğitim, okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.
Örgün eğitim, birbirini takip eden kesitlerden oluşan eğitim türüdür. Yaygın eğitimde ise birbirini takip eden kesitler yoktur. Yani bir eğitim kurumuna başlamak için önceki eğitim kurumu şartı aranmaz. Yaygın eğitimde yaş sınırlaması yoktur.

Geri