AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaygin egitim Kurslari nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yaygın eğitim Kursları nedir?​

Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.
Yaygın eğitim örnekleri nelerdir?
Yaygın eğitimde birden çok eğitim vardır ve bu eğitimlerin hepsi bir başka konuyla ilgili olur. Örneğin aşçılık alanında verilen kurslar var. Bu konuya ilgisi olanlar bu kursa kayıt olarak eğitim alabilirler ve kurs sonunda da bir sertifikaya sahip olurlar.
Yaygın eğitim süreklilik gösterir mi?
Kişiler yaygın eğitime başvurduklarında belli bir süre ile eğitim alırlar ve bu eğitimler belirli bir dönem devam eder.

Yaygın eğitimin özel şartları nelerdir?​

Yaygın Eğitimin Özellikleri Nelerdir? Toplum ihtiyaçlarına yönelik belirlenen kurslar ve dersler düzenlenir. Herhangi bir yaş kısıtlaması yoktur ve bu sayede ömür boyu devam eder. Kısa süreli olması nedeni ile ekonomiktir.
Yaygın eğitim Sertifikası ne işe yarar?
Bir çok Kamu kurumu ve Özel sektörde yaptığınız işi belgelemek amacıyla kullanılmaktadır. Bazı Kamu kurumlarında zorunludur. Eğitim sonunda Meb ( Milli Eğitim Bakanlığı ) onaylı bu sertifika ömür boyu geçerlidir.
Yaygın eğitim sertifikası nasıl alınır?
https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx adresine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada bulunan menüden Sertifika Sorgulama seçilmelidir. Sertifika sorgulama sayfası açılır ve açılan kutucukta istenen bilgilerin doldurulması gereklidir.
Yaygın Eğitim: *Süreç sonunda sertifika verilir. *Genelde tek bir alana yöneliktir. *Dershaneler, kurslar, çıraklık eğitim merkezleri, halk eğitim, hizmet içi eğitim, iş başında eğitim, akşam sanat okulları, olgunlaşma enstitüleri, açık öğretim vb.
Örgün eğitim nedir örnekleri?
Örgün eğitim, standart bir eğitimle yetiştirilmiş öğretmenler tarafından öğrencilere verilen yapılandırılmış ve sistematik bir eğitim şeklidir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi eğitim kademelerinde yapılan sistematik eğitime ise örgün öğretim denir.
Özel eğitimde özel olan nedir?
Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların özür ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitime “özel eğitim” denir.

Sertifika ile işe girilir mi?​

Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Yaygın eğitim sertifikası kaç yıl geçerli?
Bu belgelerin 6 ay geçerlilik süresi vardır. Diplomam, Halk Eğitimi Merkezi tarafından Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne geri gönderilmiş.
MEB onaylı sertifika nereden alınır?
MEB onaylı sertifikalar nereden alınır? Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek.

MEB onaylı sertifika verme yetkisi nasıl alınır?​

Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Kaç çeşit eğitim sistemi vardır?
Eğitim Türleri ikiye ayrılmaktadır. Bu eğitim türleri Formal Eğitim ve İnformal Eğitimdir. Formal Eğitim de kendi içinde Örgün Eğitim ve Yaygın Eğitim olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
 
Geri
Üst