AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaya gecidine park etmek yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yaya geçidine park etmek yasak mı?​

YAYA GEÇİDİNE PARK CEZASI Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1 – c maddesi, yaya geçidine park etme cezası olarak geçmektedir. Yaya geçidine park cezası 2021 yılında 144 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Yaya geçidi kaç metre?​

Yaya bekleme alanlarının minimum ölçüleri; taşıtların gidiş yönünde olacak şekilde uzunluğu 8 metre, genişliği ise 2 metre’dir.

Yaya geçidi cezası ne kadar?​

Yaya geçidi cezası ne kadar?
Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri. Yayaya yol vermemenin cezası ise 860 TL.

Yaya ve okul geçitlerinde duraklama yapılır mı?​

Yaya ve okul geçitlerinde duraklama yapılır mı?
7) Raylı sistem hariç sağ şerit dışındaki şeritlerde duraklamak yasaktır. 8) Yaya ,okul ve demiryolu geçitleri üzerinde duraklamak yasaktır.

Yaya geçidi cezası nasıl ödenir?​

Ceza bedelini banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi ya da internet aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Online kanallarla ödemenizin yanı sıra ilgili aracı kurumlardan nakit olarak da ödeme imkanına sahipsiniz.

Yaya geçidi kuralları nelerdir?​

Yayaların Uyması Gereken Genel Kurallar Cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımını kullanılmalıdır. Karşı kaldırıma yaya geçitleri kullanılmalıdır. Kaldırımdan inerken, karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa yine sola bakıp öyle geçilmelidir. Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yolun solundan yürünülmelidir.

Araç nerelere park edilir?​

Araç nerelere park edilir?
Ağaoğlu, “Bir aracın çekilebilmesi için okul, ambulans, itfaiye, kamu binaları gibi giriş çıkışı engellenmemesi gereken yerlere park etmiş olmalı ya da trafiği engelleyecek ikinci sıra yapılan araçlar çekilebilir. Yangın musluklarının yanına park edilmemeli.

Yaya geçidi cezası ne kadar 2022?​

Yaya geçidi cezası ne kadar 2022?
2022 yayaya yol vermeme ve yaya geçidi cezası ne kadar? Artan trafik kazaları ve kural ihlalleri neticesinde 2022 yılında ödenecek ceza bedeli, 2021 yılına göre %36.2 oranında artarak 888 TL olarak belirlendi. Ceza puanıza ise 20 puan ekleniyor.

2022 yayaya yol vermeme cezası ne kadar?​

Yayaya yol vermemenin cezası 2022 yılında 888 TL.

Duraklamanın yasak olduğu yerler nerelerdir?​

Duraklamanın Yasak Olduğu Yerler; Duraklamanın yasak olduğu trafik işaretleriyle belirtilmiş olduğu yerlerde,sol şeritte, yaya, okul ve demir yolu geçitlerinde,kavşaklarda, tünellerde, rampalarda, köprülerde, bağlantı yollarında ve buralara yerleşim yerleri içinde 5m., yerleşim yerleri dışında 100 metre mesafe içinde.

Şahıslara yazılan ceza nasıl ödenir?​

Şahıslara yazılan ceza nasıl ödenir?
Trafik para cezası ödemek için birden çok alternatifiniz bulunmaktadır. Vergi dairesi, Banka şubeleri ve PTT’den ödeme yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ya da araç plakanız ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Yaya geçidine park etmek kesinlikle yasaktır ve bu durum Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-c maddesinde belirtilmiştir. Yaya geçidine park etmek, 2021 yılında 144 Türk Lirası cezası olan bir ihlaldir. Yaya geçitlerinin minimum ölçüleri ise taşıtların gidiş yönünde 8 metre uzunluk ve 2 metre genişliktedir.

Yaya geçidinden karşıya geçen yayaya yol vermemek de ciddi bir kural ihlalidir ve 860 TL ceza gerektirmektedir. Ayrıca yaya ve okul geçitlerinde duraklama yapmak da yasaktır ve buna uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanmaktadır.

Yaya geçidi cezasını ödemek için banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi veya internet üzerinden ödeme yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ayrıca yaya geçidinde uymamız gereken bazı kurallar da vardır. Örneğin, cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımını kullanmalı, karşı kaldırımdan geçmelisiniz.

Araç park ederken, okul, ambulans, itfaiye ve kamu binalarının giriş çıkışlarını engellemeyecek şekilde park etmek önemlidir. Yangın musluklarının yanına park etmek gibi tehlikeli durumlardan kaçınılmalıdır. 2022 yılında yayaya yol vermeme ve yaya geçidi ihlallerine uygulanacak ceza miktarları da artmıştır.

Trafik kurallarına uymak, kendi ve başkalarının güvenliği için önemlidir. Herkesin trafik kurallarına riayet etmesi, kazaların önlenmesine katkı sağlayacaktır.
 
Geri
Üst