AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yavru kedi neden sesli nefes alir?

Editör

Yeni Üye

Yavru kedi neden sesli nefes alır?​

Kedide polip olabilir. Bu kedilerde çok görülen, doğuştan veya sonradan gelişen bir bozukluktur. Bu tip kediler zaman zaman güçlükle ve sesli bir şekilde solurlar ve öksürmeye yatkındırlar. Durum, genelde yaşamı tehdit edici değildir, ama kusurun düzeltilmesi için ameliyat önerilir.

Yavru kediler uyurken neden hızlı nefes alır?​

Bol su içtiğinden emin olun. Solunum hızı genel sağlığın bir göstergesidir. Eğer kediniz uyurken aniden hızlı nefes alıyorsa (sürekli olarak dakikada 30’dan fazla nefes alıyorsa), bu kalp yetmezliğinin erken bir klinik belirtisi olabilir.

Nefes alamayan yavru kediye ne yapılır?​

Nefes alamayan yavru kediye ne yapılır?
Astım: Kedinizin nefes almasını astım rahatsızlığı engelliyorsa bu durumda veterineriniz steroidler ve bronkodilatörler reçete edebilir. Her iki ilaç da kedinizin solunum yolunu rahatlatarak daha kolay bir şekilde nefes almasını sağlayacaktır.

Yavru kedi sesleri ne anlama gelir?​

Yavru kedi sesleri ne anlama gelir?
En sık duyulan kedi sesi: Miyavlama Yetişkin bir kedinin miyavlaması, diğer kedilerle değil, genellikle insanlarla iletişim kurmak için kullanılır. Annelerine ihtiyaç duyduklarında yavru kedilerin ilk kez ağzından çıkan bu çocuk sesi, vahşi kediler olgunlaştıkça kaybolur.

Yavru kedilerde hırıltı neden olur?​

Yavru kediler daha birkaç günlükken hırıldamayı öğreniyor. Yavru bir kedinin hırıldamasının annesine yönelik bir çeşit “ben buradayım” ya da “ben iyiyim” mesajı olmasının yanı sıra anne-yavru bağının bir ifade şekli olduğu düşünülüyor. Ancak kedi büyüdüğünde de bu davranışı sürdürüyor.

Yavru kedi neden zor nefes alır?​

Bronşiyal bir hastalık gibi kronik solunum yolu hastalıkları da bir kedinin sık solumasına neden olabilir. Genç yavru kedilerde bile sık soluma altta yatan doğmasal kalp rahatsızlığı gibi sorunların bir işareti olabilir. Astım: Sık soluma hırıltıya, öksürüğe ve artmış solunum hızına neden olabilmektedir.

Kediler Neden bebek gibi ses çıkarır?​

Kediler Neden bebek gibi ses çıkarır?
Kedilerin ağlar gibi ses çıkarmalarının temel nedeni acıkmalarıdır. Yine aynı şekilde uzun bir süredir su içmeyen kediler de ağlar gibi ses çıkarabilir. Bu nedenle kedilerin mama ve su kapları sık sık kontrol edilmelidir.

Yavru kediler neden motor gibi ses çıkarır?​

Yavru kediler neden motor gibi ses çıkarır?
Gırlama sesi kedilerin çıkarttığı en bilinen sestir. Kedi gurultusu ya da kedinin motor sesi çıkarması gibi gündelik ifadeleri de kullanılır. Kedilerin gırlama sesi hakkında, öksürmek, tıslamak ve kızgın hırıltılara nazaran daha az şey biliyoruz. Evet, kediler mutlu olduğu zamanlarda bu sesi çıkarır.

Kedilerin hırıltısı normal mi?​

Kediler genellikle mutlu olduklarında, sevildiklerinde ya da oyun oynarken hırıltı benzeri bir ses çıkarmaktadır. Ancak bu hırıltılı sesleri yalnızca mutlu olduklarında çıkarmazlar. Hasta ya da yaralı oldukları zamanlarda da bu sesleri duyabilirsiniz.

Yavru kedilerin neden sesli nefes aldığı, genellikle solunum yoluyla ilgili bir sorunun işareti olabileceği gibi doğuştan gelen veya sonradan gelişen bozukluklar da olabilir. Örneğin, polip oluşumu, kedilerde sıkça görülen bir durumdur ve solunum sırasında zorlanmaya, öksürüklere neden olabilir. Hızlı nefes alma durumunda ise kedinizin genel sağlık durumu hakkında bilgi veren bir işaret olabilir. Eğer kediniz sürekli olarak hızlı nefes alıyorsa, bu kalp yetmezliğinin erken belirtisi olabilir. Bu durumda veteriner hekiminizle iletişime geçmeniz önemli olacaktır.

Nefes alamayan bir yavru kedinin durumu acil müdahale gerektirebilir. Astım gibi durumlarda veteriner tarafından uygun ilaçlar reçete edilerek solunum yolları açılabilir ve kedinizin rahatlaması sağlanabilir. Ayrıca yavru kedilerin çıkardığı seslerin anlamları da önemli bir iletişim aracı olabilir. Örneğin miyavlama genellikle yavru kedilerin anne veya bakıcılarıyla iletişim kurmak için kullandığı bir ses türüdür.

Hırıltılı sesler genellikle kedilerin mutlu olduğu zamanlarda duyulan bir ses türü olsa da, bazen hasta veya yaralı olduklarında da hırıltılı sesler çıkarabilirler. Hırıltı, genellikle bir tür iletişim aracı olarak kullanılan bir ses olduğundan, kedilerin genel davranışları ve sağlık durumları hakkında ipuçları verebilir.

Evcil hayvanınızın sağlığıyla ilgili endişeleriniz varsa, veteriner hekiminizle iletişime geçmeniz en doğru adım olacaktır. Veteriner hekiminiz, evcil hayvanınızın sağlık durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir. Evcil hayvanınızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşaması için düzenli veteriner kontrollerini aksatmamanız önemlidir.

Geri