Yavru kedi neden agresif olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yavru kedi neden agresif olur?​

Savunma: Kediler korku ve öfke duygularına karşılık olarak saldırgan davranışlar sergilerler. Patili dostlarımız kendilerine zarar verebileceğini düşündüğü bir durum içerisinde kaldığı zaman agresif hareketlere başvururlar. Kedilerin savunma mekanizmaları çok gelişmiştir. Bu tepki kediler için normal ve sağlıklıdır.

Kedi sinirlenince ne yapar?​

Kedilerde stres çeşitli şekillerde ortaya çıkar. Deri, mesane ve/veya mide-bağırsak sorunları yaşayabilir. Ayrıca, kum kutularının dışına idrar yapabilir, hırlama veya tıslama sesleri çıkartabilir, insanlara veya diğer hayvanlara karşı agresif davranabilir veya takıntılı bir şekilde yalanabilirler.
Kediler sinirlenir mi?
Kedilerin en temel agresifleşme sebebi canlarının acımasıdır. Örneğin bir kedinin vücudunun bir noktasında yara varsa ve siz o yaraya dokunduğunuzda canı yandıysa saldırganlık gösterebilir. Aynı şekilde yanlışlıkla da olsa kuyruğuna bastığınızda sizi tırmalayabilir.
Kediler durup dururken neden sinirlenir?
Kedilerde agresifliğe neden olan etkenler; korku, endişe, stres olabilir. Yanı sıra eğer kediniz fazla sosyal değilse başka insanlara karşı yine kendini koruma içgüdüsü ile hırçın olabilir.

Kediler içgüdüsel olarak saldırmaya yönelik hareket ederler. Örneğin, hareket eden bir nesneyi görür ve onu bir tehdit olarak algılarsa, bu durum yavru kedinin saldırganlığına neden olacaktır. Yavru kediler, hareketli olan her eşyayı ya tehdit olarak ya da oyun olarak algılarlar.

Hırçın yavru kedi nasıl sakinleştirilir?​

Bu agresif ve hırçın karakter özelliğini engellemek veya gidermek için yapılabilecekler:
- Erken müdahale edin.
- Fiziksel temastan kaçının.
- Bulunduğu ortamı değiştirin.
- Birden fazla kediniz varsa onları ayırın.
- Ödül mamasıyla olumlu davranışını pekiştirin.

Yavru kedi nasıl Uysallaştırılır?​

Yavru kedilerini kucaklarına alıp, çırpınmaya başlayınca onu hemen yere bırakırlar. Bu şekilde yavru kedi de, çırpınması halinde kendi isteğini kabul ettirdiğini öğrenir. Yavru kedinizi kucağınıza alıp, çırpınması halinde onu nazikçe, ancak sıkı sıkı tutmaya devam etmek daha iyi bir yaklaşımdır.
Yavru kedim çok saldırıyor ne yapmalıyım?
Kedilerin saldırma problemlerinin önüne geçilmesi için ise neden saldırdıklarının doğru şekilde anlaşılması çok önemlidir. Bu nedenle “kedim bana saldırıyor” ya da “kedim durduk yere saldırıyor” şikayeti olanların uzman veteriner hekimlere danışması önerilir.
Her kedi ısırığı kuduz yapar mı?
Köpek, kedi, sığır gibi kuduza yakalanma ihtimali olan hayvanların ısırıkları, yeri ne olursa olsun kuduz için risk oluşturur.

Yavru kedi tırmalaması kuduz yapar mı?​

Kuduz da bunların en önemlilerindendir. Fakat her kedi tırmalaması kuduz oluşumuna yol açmaz. Kedinin vücudunda kuduz virüsü varsa o zaman kuduz ortaya çıkar. Bundan dolayı kedilerle çok içli-dışlı olanların kuduz aşısı yaptırmaları önerilir.

Kedi ısırınca ne yapmak gerekir?​

Diyelim ki sizi bir kedi tırmaladı, yapmanız gereken ilk şey bölgeyi soğuk su ile yıkamaktır. Tırmalanan bölgeyi iyice yıkandıktan sonra antiseptik bir krem sürerek, bir yara bandı ile bölgeyi kapatmalısınız. İlk yardım müdahalesi yapıldıktan sonra mutlaka ama mutlaka uzman bir hekime gitmelisiniz.
Yavru kedi ısırmaması için ne yapmalı?
Kedinin ısırma güdüsünü tatmin etmesi için ona ısırabileceği oyuncaklar alın. Genellikle oyuncak hayvanlar en iyi seçenekler oluyor. En az birkaç tane farklı oyuncak olması kedinizin sıkılmaması için önemlidir. Bu oyuncakları ona ödül olarak verebilir ve olumlu davranışlarını pekiştirebilirsiniz.
Yavru Kedi neden sürekli saldırır?
Kediler köşeye sıkıştıklarında, kendilerini tehdit ve tehlike altında hissettiklerinde korkarlar ve savunma amaçlı saldırmaya geçerler. Korku hissetmeye başladıklarında vücut dilleri ile bu hislerini belli ederler ve genellikle tehdit kaynağı olarak gördükleri kişiden ya da evcilden kaçmayı tercih ederler.

Kedim çok saldırıyor ne yapmalıyım?​

Eğer kediniz size saldırırsa, özellikle birden fazla kez saldırırsa, veteriner hekiminize danışmak çok daha faydalı olabilir. Kedinizin tüm bu davranışları için genellikle sakin olun ve onu asla cezalandırmayın. Ayrıca kedinizin vücut dilini ve davranışlarını iyice gözlemleyin.

Geri