- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yatırım fonu kurucusu kim olabilir?
KİMLER FON KURABİLİR? Ana faaliyet konusu yatırım fonlarının kurulması ve yönetimi olan portföy yönetim şirketleri fon kurabilirler. Kurucu, fonun, riskin dağıtılması ve inançlı mülkiyet esaslarına göre pay sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde yönetim, temsil ve saklanmasından sorumludur.Yatırım ortaklığı ne iş yapar?
Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Ne İş Yapar? Gayrimenkul yatırım ortaklığının amacı, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak, portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri ve gayrimenkul alım satım kazancı elde etmektir.
Yatırım kuruluşları nelerdir?
Sermaye piyasası kanununa göre “yatırım kuruluşu” tanımı; “aracı kurumlar, bankalar ve SPK tarafından yatırım hizmeti verecek diğer sermaye piyasası kurumları” şeklinde yapılmıştır. Özet olarak, sermaye piyasalarında yatırım kuruluşları; aracı kurumlar ile mevduat, katılım ve kalkınma bankalarını ifade etmektedir.Yatırım fonları kimlerdir?
Yatırım fonları; halktan topladıkları fonlar karşılığı, hisse senedi, kira sertifikaları gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile diğer kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler. Her bir yatırımcı, fonun sahip olduğu portföyün bir kısmını temsil eden katılma payını satın alarak fona katılım sağlar.
Yatırım Danışmanlığı, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve yatırım bankaları tarafından, Yatırım Danışmanlığı Çerçeve Sözleşmesi imzalamış olan müşterilere verilebilir. Yatırım Danışmanlığı Hizmeti verecek Kurumların öncelikle SPK’dan izin almaları gerekmektedir.
YTD demek zorunlu mu?
YTD kısaltmasının borsadaki karşılığı yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin baş harflerinden borsada kullanılan YTD kısaltması elde edilmiştir. Borsa ile ilgili bir görüşün sonunda YTD ibaresini bulundurmak yeterli bir şey değildir. Bu kısaltma ile birlikte uyarı metni de yayınlamalıdır.
GYO şirketleri ne iş yapar?
Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenen gayrimenkul yatırım ortaklıkları gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak suretiyle faaliyet gösteren özel bir portföy yönetim şirketi tipidir.Yatırım şirketleri nasıl çalışır?
Yatırım şirketleri müşterileri adına karı ve zararını paylaşan müşterileri adına para yatırırlar. Yatırım şirketleri kısa vadeli ticaret için değil, uzun vadeli yatırım için tasarlanmıştır. Yatırım şirketleri aracılık şirketleri, sigorta şirketleri veya bankaları içermez.
Kollektif yatırım Kuruluşlari kimlerdir?
Kolektif ismi, ortaklaşa, müşterek anlamına gelen ingilizce “collective” kelimesinden gelmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere kolektif yatırım kuruluşları birikimlerini sermaye piyasasında değerlendirmek isteyen tasarruf sahiplerinden topladıkları fonları toplu olarak değerlendiren kurumlardır.Aracı kurum ve bankalar yatırım kuruluşları nedir?
“Aracı Kuruluş” terimi sermaye piyasasında faaliyette bulunmak üzere yetki belgesi almış olan banka ve aracı kurumları ifade etmektedir. Bankalar faaliyet alanlarına göre, “Ticari Banka” ve “Kalkınma ve Yatırım Bankaları” olarak gruplanmıştır.