AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatirim danismani ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye

Yatırım danışmanı ne kadar maaş alır?​

Yatırım Danışmanı maaşı en düşük 4.270 TL, en yüksek 18.890 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Yatırım Danışmanı ortalamasına göre Yatırım Danışmanı maaşı yaklaşık 9.220 TL seviyelerindedir.

Yatırım tavsiyesi kim verebilir?​

Yatırım Danışmanlığı, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve yatırım bankaları tarafından, Yatırım Danışmanlığı Çerçeve Sözleşmesi imzalamış olan müşterilere verilebilir.

Yatırım danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Yatırım danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?
Yatırım danışmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinde bulunan İşletme Bölümü, Çalışma Ekonomisi Bölümü, İktisat Bölümü, Pazarlama Bölümü, Maliye Bölümü, iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarında bulunan İşletme Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Borsa ve Finans Bölümü gibi …

Yatırım danışmanı kim?​

Yatırım danışmanı kim?
Yatırım danışmanı; sermaye piyasası araçlarının kâr ve zarar analizini yapmak adına firma, şirket ya da şahıslara yatırım danışmanlığı hizmeti veren, yazılı ya da sözlü tavsiyelerde bulunan, yatırım analizi yapan kişiye verilen mesleki unvandır.

Yatırım uzmanı ne kadar maaş alır?​

Yatırım Uzmanı maaşı ortalama olarak aylık 13875_TL’dir. En düşük Yatırım Uzmanı maaşı 9750_TL, En yüksek ise 18000_TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Yatırım Uzmanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Yatırım danışmanlığını kimler yapabilir?​

Üniversitelerin Ekonomi, İşletme ve İktisat bölümlerinden mezun olan kişiler Yatırım danışmanı olur. Yatırım danışmanı, ekonomiyi yakından takip ederek paralarını değerlendirmek için yatırım yapacak kişilere tavsiyelerde bulunur.

Yatırım tavsiyesi almak suç mu?​

Yatırım tavsiyesi almak suç mu?
Düzenlemeyi inceleyecek olursak; piyasalar hakkında yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yapılan paylaşımların piyasa dolandırıcılığı suçunu işlediğinden bahsedebiliriz.

Yatırım tavsiyesi yapmak suç mu?​

Yatırım tavsiyesi yapmak suç mu?
yetki belgesi olmadan yatırım danışmanlığı yapmak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını ve elde edilen menfaatin üç katından az olmamak üzere para cezasını gerektiren bir suçtur.
Yatırım danışmanlığı güvenilir mi?​
Yatırım danışmanlığı şirketleri aracı kurumlardır, aracı kurumlara getirilen yeni düzenlemeler yatırımcıyı korumaya yöneliktir. Bu yüzden yasal olan yani yetki belgesi olan yatırım danışmanlığı şirketleri güvenilirdir.
Yatırım uzmanı olmak için ne yapmalıyım?​
Yatırım uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimİ veren fakültelerinde bulunan Ekonomi Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü ve Muhasebe Bölümü gibi alanlarından mezun olmaları gerekir. Eğitim sonrasında bankalarda ya da özel yatırım danışmanlığı kurumlarında görev yapılabilir.

Borsacı ne kadar maaş alır?​

Borsacı ne kadar maaş alır?
Maaşını kontrol et Menkul kiymetler ve finans alim satimcilari ve aracilari (brokerler) , işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.400 ile ₺2.546 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.655 ile ₺2.791 arasındadır.

Bireysel yatırım danışmanlığı nasıl olunur?​

Bireysel yatırım danışmanlığı nasıl olunur?
Üniversitelerin Ekonomi, İşletme ve İktisat bölümlerinden mezun olan kişiler Yatırım danışmanı olur….Özelde yatırım danışmanı olmak için gerekli şartlar şunlardır:
- Ekonomi, İşletme, İktisat bölümlerinden birinde eğitim almak.
- Yatırım alanında çalışmak istemek.
- Ekonomiye ilgili olmak.
- Borsayı yakından takip etmek.

Kimler portföy yöneticiliği yapabilir?​

Sermaye piyasası mevzuatı kapsamında yerine getirilecek kolektif portföy yöneticiliği faaliyeti yalnızca Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş portföy yönetim şirketleri tarafından gerçekleştirilebilir.

Yatırım danışmanı ve yatırım uzmanının maaşları hakkında bilgi verilmiş. Yatırım danışmanının en düşük maaşı 4.270 TL iken en yüksek maaşı 18.890 TL olarak belirtilmiş. Ortalama olarak ise yaklaşık 9.220 TL maaş aldığı belirtilmiş. Yatırım uzmanı ise aylık ortalama 13.875 TL maaş alırken, en düşük maaş 9.750 TL, en yüksek maaş ise 18.000 TL olarak ifade edilmiş.

Yatırım danışmanı olabilmek için İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat, Pazarlama, Maliye gibi bölümlerden mezun olmak gerektiği vurgulanmış. Ayrıca bireysel yatırım danışmanı olmak için ekonomi, işletme veya iktisat alanlarında eğitim almış olmak, yatırım alanında çalışmak istemek, ekonomiye ilgi duymak ve borsayı yakından takip etmek gerektiği belirtilmiş.

Yatırım tavsiyesi almak ve vermekle ilgili ise paylaşılan bilgilere göre, yetki belgesi olmadan yatırım danışmanlığı yapmanın suç teşkil ettiği ve hapis cezası ile para cezası gerektirebileceği ifade edilmiş.

Son olarak, portföy yöneticiliği faaliyetinin sadece Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş portföy yönetim şirketleri tarafından gerçekleştirilebileceği vurgulanmış. Bu noktada yatırımcıların güvenliğini ve mevzuata uygun şekilde işlemlerini gerçekleştirmeleri önem taşımaktadır.

Geri