AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatili okul kac yasinda baslar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yatılı okul kaç yaşında başlar?​

Diğer yatılı okullar, genellikle 14-18 yaşları arasındaki lise çağındaki öğrencilere yöneliktir.

Yatılı okullarda dışarı çıkabilir mi?​

-Yatılı öğrenciler hafta içi belirlenen günlerde ve hafta sonunda kısa süreli okul dışına çıkmak istediklerinde nöbetçi belletmen öğretmenden mutlaka izin almak zorundadırlar.
Yatılı okul kaç gün?​
7 gün yatılı programı: Yedi gün yatılı programına dahil olan öğrenciler haftanın yedi günü okulda kalırlar.

Pansiyonlu okullarda kimler kalabilir?​

Pansiyonlu okullarda kimler kalabilir?
Okul pansiyonlarında, yatılı öğrenciler ve görevli oldukları günlerde belletici veya nöbetçi belletici öğretmenler dışında bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlenen faaliyetler kapsamında gelen öğrenciler, öğrencilerden sorumlu olan görevliler ile hizmetiçi eğitim ve diğer eğitim öğretim faaliyetlerine …

Pansiyonlarda kimler yemek yiyebilir?​

Pansiyonlarda kimler yemek yiyebilir?
(Değişik fıkra: 24/1/2011 – 2011/1359 K.) Bakanlık müfettişleri veya Bakanlıkça görevlendirilen diğer kişiler ile okullardan gelen öğretmen ve öğrenci grupları, ücretlerini ödeyerek pansiyonda yemek yiyebilir.

Yatılı ilköğretim bölge okulu nedir?​

Yatılı Bölge okulları nüfusu az, dağınık ve okulu bulunmayan yerleşim yerlerindeki öğrencilerinin parasız yatılı, bu okulun bulunduğu çevresindeki ilköğretim öğrencilerinin de gündüzlü̈ olarak eğitim ve öğretim gördükleri okulları ifade etmektedir.

Lise pansiyon öğrenci harçlıkları 2021 ne kadar?​

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri, 2021’de ortalama yüzde 9,8 artışla 4 bin 20 lira olacak. 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerine göre, pansiyon ücretleri ilköğretim kurumları ve ortaöğretim okullarında gelecek yıl yüzde 9,8 artışla 4 bin 20 liraya yükselecek.
Belleticilik görevi kimlere verilmez?​
Bu nedenle bayan öğretmenlere; hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren (doğuma 4 ay kala) ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası yani pansiyonlu ve yatılı okullarda belleticilik ve gece nöbeti görevi verilemez.

Pansiyonlu okullarda kimler ücretsiz yemek yer?​

Pansiyonlu okullarda kimler ücretsiz yemek yer?
MADDE 7. — Pansiyonlarda görevli müdür, müdür yardımcıları, belleticiler, memurlar ve hizmetliler ve nöbetçi öğretmenler pansiyonda nöbetçi oldukları günlerde ücretsiz yemek yerler.

Okul pansiyonlarında yemek hizmetinden kimler faydalanabilir?​

Okul pansiyonlarında yemek hizmetinden kimler faydalanabilir?
MADDE 53- (1) Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri her gün için kişi başına düşen günlük ücretin %55’ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dâhil olarak öğle yemeği yiyebilirler.

Pansiyondan kimler ücretsiz yemek yer?​

Madde 19 – Okul Müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memur ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek ücretsiz yemek yerler.

Pansiyon bursu ne kadar?​

MEB sitesinde yer alan bilgilere göre parasız yatılı öğrenciler en yakın PTT şubesine müracaat ederek alacakları PTT kart ile sosyal yardım ödemelerini alabilir. MEB tarafından belirlenen 2021 Eylül ayı harçlığı öğrenci başına 49,44 TL, 2021 yılı sosyal yardımı ise öğrenci başına 395,55 TL’dir.
Yatılı öğrenci harçlıkları ne zaman ödenir?​
PTTBank ile Bakanlığımız arasında imzalanan yatılı ve burslu öğrencilere yapılan ödemelerin banka kanalıyla yapılmasını içeren protokol gereği 2021 Şubat ayından itibaren yatılı öğrencilerin harçlıklarının banka kanalıyla ödenmesine başlanmıştır.

Parasız yatılı okullar nedir?​

Parasız yatılı okullar nedir?
Öğrenim giderleri, yatacak yer ve yemeği devletçe karşılanan (öğrenci).

Yatılı okul öğrenci ne demek?​

Yatılı okul öğrenci ne demek?
Öğrencilerin tümünü ya da büyük bir bölümünü gece de barındıran ve onların yeme içme yanında öteki günlük gereksinmelerini karşılayan okul.

Yatılı eğitim ne demek?​

Yatılı okul, bir gündüz okulunun aksine, yerleşkede yaşayan öğrencilere eğitim sağlar. Bazıları ya erkek ya da kızlar içindir, diğerleri ise ortak eğitime dayalıdır.

Yatılı kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Geceleri de kalınıp yatılan (okul vb.), leyli. Geceleri de kalıp yatan (öğrenci, konuk), leyli.
Pansiyonlu ilköğretim okulu nedir?​
Çeşitli sosyal ve ailevi sebeplerden ötürü, gündüzlü okullara devamda güçlüklerle karşılaşan çocuklara mahsus ilköğretimi yatılı olarak sağlayan kurumlara, yatılı – pansiyonlu ilkokullar denir.
 
Yatılı okullar genellikle 14-18 yaşları arasındaki lise çağındaki öğrencilere yöneliktir. Bu öğrenciler pazartesiden cumaya kadar okulda kalarak eğitimlerini sürdürürler. Hafta sonları ise belirli günlerde kısa süreli olarak dışarı çıkma izni alabilirler. Yatılı okulların yanı sıra, yatılı bölge okulları da bulunmaktadır. Yatılı bölge okulları, nüfusu az, dağınık ve okulu bulunmayan yerleşim yerlerindeki öğrencilere parasız yatılı eğitim imkanı sunar.

Okul pansiyonlarında kalan öğrenciler ve görevliler belirli şartlar altında yemek hizmetlerinden faydalanabilirler. Örneğin, okul müdürleri, belleticiler, memurlar ve hizmetliler ile nöbetçi öğretmenler pansiyonda ücretsiz yemek yiyebilirken, öğretmenler ve diğer görevliler belirli bir ödeme yaparak yemek yiyebilirler.

Yatılı öğrencilere burslar ve harçlıklar da sağlanabilir. Parasız yatılı öğrenciler devlet desteğiyle sosyal yardım ödemelerini alabilirler. Ayrıca yatılı okullarda öğrenim gören öğrencilere belirli dönemlerde harçlık ödemesi yapılır. Bu ödemeler genellikle PTTBank aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Son olarak, yatılı okulların yanı sıra pansiyonlu ilköğretim okulları da bulunmaktadır. Bu okullar, çeşitli sosyal ve ailevi sebeplerden ötürü gündüzlü okullara devamda güçlüklerle karşılaşan çocuklara yatılı olarak ilköğretimi sağlar.
 
Geri
Üst