- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yatay geçişte hangi sınıftan başlanır?
– Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin.Ek Madde 1 ile yatay geçiş nedir?
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde 1) nedir? Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması halinde yapabildiği geçiş türüdür.2021 yatay geçiş ne zaman?
2021 2022 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.
Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılır?
Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.
Başarı puanı ile yatay geçiş nedir?
Bir ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına geçiş yapılabilir. Ancak ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk % 10’una girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.YÖK Ek Madde 1 Nedir?
Anılan yönetmeliğe Ek Madde 1′ ile “Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitenin diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, hazırlık sınıfı da dâhil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir ve bu durumdaki adayların başvuruları …Ek Madde 2 yatay geçiş nedir?
Başvurular, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 2” hükümleri çerçevesinde yapılır.
Bahar dönemi yatay geçiş tarihleri ne zaman?
Yatay Geçiş Başvuruları 25 Ocak 2021 tarihinden başlayıp 05 Şubat 2021 Cuma günü saat 17.30’a kadar https://w3.beun.edu.tr/ adresinden online (çevrimiçi) olarak yapılacaktır.
Ankara Üniversitesi Yatay Geçiş Başvuruları Ne Zaman?
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde1) ile Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu. (Sistem 02 Ağustos 2021 tarihinde saat : 09:00’da açılacak olup, 13 Ağustos 2021 saat : 17:00’de kapatılacaktır.)Merkezi yatay geçiş hangi sınıflarda yapılır?
bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.Merkezi taban puanıyla yatay geçiş nedir?
Merkezi yatay geçiş sistemi, YÖK tarafından hazırlanan, kurumlar arası veya kurum içi geçişlerde genel ortalamadan bağımsız bir şekilde öğrencilerin üniversite veya bölüm değişikliği yapmasına olanak sağlayan, değerlendirmesinde sınava girdiği yıldaki puan değerlerinin dikkate alındığı bir yatay geçiş sistemidir.