AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatay geciste hangi donem ortalamasina mi bakiliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yatay geçişte hangi dönem ortalamasına mı bakılıyor?​

Başvuru yapacağınız okulun yatay geçiş yönetmeliğini okuduğunuzda bu yüzdelikler orada yazar. Genellikle okullarımızda @ dönem ortalamasına bakılırken ` üniversite sonucunuza bakılır ve size puanlar verilir.

Hukuka hangi bölümlerden geçiş var?​

Hukuk fakültelerine dikey geçiş için Eşit Ağırlık (EA) puan türü kullanılmaktadır. Adalet MYO, Adalet AÖF veya adalet meslek eğitimi bölümü mezunları DGS’ye girerek hukuk fakültelerine geçiş yapabilir.

Bölümler arası geçiş nasıl oluyor?​

Bölümler arası geçiş nasıl oluyor?
Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz. Bunun için de bu puan türünden de puanınızın hesaplanmış olması gerek. Geçmek istediğiniz bölüme en son giren öğrencinin puanına eşit ya da daha yüksek puanınız olmalı.

Üniversite ek 1 Nedir?​

Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) kapsamında yatay geçişler, 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” …

Yatay geçişte GANO kaç olmalı?​

Öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekir ya da öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

2 sınıf 1 dönem yatay geçiş olur mu?​

2 sınıf 1 dönem yatay geçiş olur mu?
YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI Üniversitedeki 1. Yılını doldurmamış öğrenciler, yatay geçiş başvurusu yapamazlar. Ancak üniversiteye hazırlık sınıfı öğretim yılı olarak sayılmaz. Yatay geçiş yapabilmek için, hazırlık sınıfından sonraki birinci eğitim yılını tamamlamış olmak gerekir.
Sağlık yönetimi hangi bölümlere geçiş yapabilir?​
Sağlık Kurumları İşletmeciliği DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….
ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Yönetimi | Acil Yardım ve Afet Yönetimi İşletme Sağlık Yönetimi Sosyal Hizmet Uluslararası İşletme Yönetimi
Hukuk Yatay Geçiş not ortalaması kaç olmalı?​
(2) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır.

Yatay geçişle farklı bölüme geçilir mi?​

Yatay geçişle farklı bölüme geçilir mi?
Üniversite sınavını kazanıp yerleştikten sonra, tekrar sınava girmeden okuduğunuz bölümü değiştirebilirsiniz. Bu geçiş işlemine programlar arası yatay geçiş işlemi denilmektedir. Ayrıca bu geçiş işlemini okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçmek için de kullanabilirsiniz.

Hangi programlar arası yatay geçiş yapılabilir?​

– Birinci veya İkinci Öğretim Programlarından Açık veya Uzaktan Eğitim Programları Arasında Yatay Geçiş Yapılabilir. Geçilen programın ücretini ödemek gerekir. – İkinci Öğretim Programları Arasında Yatay Geçiş Yapılabilir. Bir ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına geçiş yapılabilir.

Ek Madde 1 ne demek?​

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde 1) nedir? Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması halinde yapabildiği geçiş türüdür.

Ek 1 yerleştirme nedir?​

Ek 1 yerleştirme nedir?
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (MYP), yatay geçiş yönetmeliğine 2013 yılında ek madde-1 olarak getirilmiş bir sistemdir. Ortalama ile yatay geçiş, yıl içindeki ortalamanızı dikkate alarak farklı bir üniversitede aynı bölüme geçiş yapma imkanı tanıyan bir sistemdir.
 
Yatay geçiş süreci öğrencilerin farklı üniversitelere veya farklı programlara geçiş yapma imkanı tanıyan bir sistemdir. Bu süreçte hangi dönem ortalamasına bakıldığı, başvuru yapılacak okulun yatay geçiş yönetmeliğine göre değişiklik gösterebilir. Genellikle üniversiteler, öğrencilerin başvurularını değerlendirirken en son tamamlanan dönem ya da belirli dönem ortalamalarına bakabilir ve buna göre karar verir.

Bazı durumlarda, yatay geçiş başvurularında hem öğrencinin mevcut üniversitedeki dönem not ortalamaları hem de üniversite sınavı sonuçları göz önünde bulundurulabilir. Bu detaylar, her üniversitenin kendi belirlediği kurallara ve yönetmeliklere göre değişiklik gösterebilir.

Yatay geçiş süreci oldukça detaylıdır ve her bölüm veya okulun kendine özgü kriterleri bulunmaktadır. Bu nedenle, yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuru yapacakları okulun ilgili yönetmeliklerini dikkatlice incelemeleri önemlidir. Bu sayede hangi dönem ortalamasına bakıldığı ve diğer gerekli belgeler konusunda net bilgi edinebilirler.
 
Geri
Üst