AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatay gecis yapmak icin ne gerekli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yatay geçiş yapmak için ne gerekli?​

YATAY GEÇİŞ YAPMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yatay geçiş nedir nasıl yapılır 2022?​

Yatay Geçiş, üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleştirildikten belli bir dönem sonra, aynı ya da farklı bir bölüme ya da başka bir üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen öğrencilere belli kurallar çerçevesinde geçiş imkanı veren bir uygulamadır.
Yatay geçiş puanı kaç olmalı?
Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00’lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.
Üniversitelere yatay geçiş nasıl yapılır?
Kurumlar arası yatay geçiş ile de başka üniversitelere geçiş yapma imkanı bulabilirsiniz. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaparak üniversiteyi kazandığınız sene aldığınız puan ile değerlendirme yaparak yatay geçiş yapabilirsiniz.

Son sınıfta yatay geçiş yapılabilir mi?​

Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyıl (l. sınıf) ile son iki yarıyılına (4.sınıf) yatay geçiş başvurusu kabul edilmez.

Lisans yatay geçiş kaçıncı sınıfta yapılır?​

– Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.
2021-2022 yatay geçiş ne zaman?
2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.
Bahar dönemi GANO ile yatay geçiş yapılır mı?
Eğer 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz. 2 yıllık eğitim veren önlisans bölümünde ise yalnızca 2 ve 3.yarıyıllarda (1.yılın bahar dönemi ve 2.yılın güz dönemi) ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst