- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 137.305
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yatay geçiş süreci nasıl işler?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.Lise yatay geçiş nedir?
“Yatay ve dikey geçiş” olarak adlandırılan yeni uygulama ile öğrenciler 4 yıllık liselerin 3. sınıfına gelinceye kadar mezun olacakları okulları değiştirebildikleri gibi, okudukları meslek lisesinde bölüm de değiştirebilecekler.Ilk sene yatay geçiş yapılır mı?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Kurumlar arası geçiş kaç gün sürer?
Kurumlar arası geçiş için bir zaman sınırlaması yoktur. Kişinin ihtiyaçlarına göre her zaman yapılabilir. Aynı şekilde kurumda bu taleplere 60 gün içinde cevap vermekte zorundadır. Aksi durumda zımni ret kabul edilip idari dava açılabilir.Yatay geçiş kabul edildikten sonra ne olur?
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.Yatay geçişte YKS puan önemli mi?
1- Geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek bir TYT veya YKS puanına sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin 2020 YKS’de eşit ağırlık puan türünde 360 puan alarak Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne yerleştiniz.
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.
- Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Yatay geçiş ne zaman yapılır 2022?
2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.
Atama onayı ne kadar sürer?
İlgilinin atanmamasına karar verilmesi durumunda, işlem idare tarafından 7 gün içinde mahkemeye ve ilgilisine bildirilecek. Bildirim üzerine bu işleme dair iddialarını ileri sürebilmesi için mahkeme tarafından davacıya 30 günlük süre verilecek.Memurlar başka kuruma nasıl geçer?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurlarının KPSS sonucu tercih yaparak yada kurumların açtığı yarışma sınavlarını kazanarak kurumlar arasında geçiş yapması mümkündür. Kurumlar arası naklen atamalarda her iki kurumun da, kurumlar arası değişikliğe muvafakat vermesi gerekmektedir.Yatay geçiş başvurusu kabul edildikten sonra gitmek zorunlu mu?
Çıkmaz. Yatay geçiş kabulü sana kayıt hakkı doğrurur sadece. Aynı anda aynı seviyede sadece bir yükseköğrenim programına kayıt olunabilme kuralı sayesinde yenisine kayıt yaptığında eskisinden kaydın düşer. Sen kayıt yaptırmayacağın için hiçbir şey olmaz.
Yatay geçiş başvuru onaylandı ne demek?
2018-2019 öğretim yılı güz dönemi Yatay Geçiş başvuru sonuçlarınıza, başvuru sayfalarınızdan ulaşabilirsiniz. “Onaylandı” ibaresi olan öğrencilerimizin başvuruları kabul edilmiştir.Yatay geçişte hangi puana bakılır?
MYP ile yatay geçiş başvurusu yaparken ek tercih taban puanına mı yoksa yerleştiğim yıldaki normal taban puanlara mı bakacağım? →Yerleştiğiniz yıldaki normal taban puanlarına bakmalısınız. Ek tercihlerdeki taban puan düşüşleri MYP yatay geçişte dikkate alınmaz.Yatay geçiş puan mı sıralama mı?
Yatay geçiş için yüzde 30 kontenjan ayrılacak Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda, ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılacak.