AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatarak ihlas okunur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.683
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yatarak ihlâs okunur mu?​

Ayakta, oturarak veya yatarak Allah’ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.

Gece Kuran okumak günah mı?​

Peygamber (SAV) tıpkı gündüzleri olduğu gibi geceleyin de ümmetine Kur’an okumalarını teşvik ederek, “Kuran öğrenin ve okuyun. Çünkü Kur’ân öğrenip okuyan ve gecesini onunla ihya eden kimse, misk dolu ve kokusu her tarafa yayılan kap gibidir” buyurur. (Tirmizî, “Edeb,” 79).

Yatakta yatarken sure okunur mu?​

Yatakta yatarken sure okunur mu?
Başkanlık, Kuran’da, ayaktayken, otururken ve “yanları üzerine yatarken” Allah’ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.

Yatarken abdestsiz sure okunur mu?​

Yatarken abdestsiz sure okunur mu?
Yatakta yatarken Kuranı Kerim okumak caizdir. Bu durumda yatmadan okumak mümkün olduğu gibi, yattıktan sonra da okumak câizdir. Kur’an ı Kerim meali abdestsiz okunur mu? Kur’an-ı Kerim’in orijinal yazısını (mushafı) ve mealini abdestli okumanız daha doğrudur.

Kur’an olan odada cinsel ilişkiye girmek günah mı?​

ATV ekranlarında yayınlanan Nihat Hatipoğlu’nun programında izleyiciden ilginç bir soru geldi. -“Kur’an-ı Kerim açıksa masa üzerindeyse orada yakınlaşmak doğru değil. Edeben doğru değil.”

Yatakta telefondan Kuran okunur mu?​

Telefondan başı açık Kuran okunur mu?​

Telefondan başı açık Kuran okunur mu?
Bazı dini kaynaklarda belirtilen bilgilere göre kadın başı ve hatta kolları dahi açık iken Kuran-ı Kerim ya da cevşen gibi duaları okuyabilir. Kuran-ı Kerim okunurken başın kesinlikle örtülü olması gerektiğine dair hadis ve ayet bulunmamakla beraber saygı açısından örtülmesinin iyi olacağı bilinir.

Gece Kuran dinlenir mi?​

Gece Kuran dinlenir mi?
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran’da, ayaktayken, otururken ve “yanları üzerine yatarken” Allah’ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.

Kuranı kerim hangi durumlarda okunmaz?​

Peygamber Efendimiz (SaV) hayızlı (adetli), lohusa ve cünübün Kur’an okuması ile ilgili şöyle buyurmuştur; “Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan bir şey okuyamaz.” (Tirmizi, Taharet,) ayrıca Hz. ali (ra) de şöyle demiştir: “allah Resülünü cünüplüğün dışında Kur’an okumadan bir şey alıkoymazdı.”
 
Evet, yatarken ihlâs okunabilir. Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua etmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Gece Kuran okumak kesinlikle günah değildir. Peygamber Efendimiz (SAV) ümmetine geceleyin de Kur’an okumalarını teşvik etmiştir. Kuranı okuyan ve gecesini onunla ihya eden kimse misk dolu bir kap gibi olur.

Yatakta yatarken sure okuma konusunda da herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ayetler ve duaları anlamak ve hatırlamak için yatar pozisyonda da Kuran okunabilir.

Yatarken abdestsiz sure okunabilir. Ancak Kur'an-ı Kerim meali okurken abdestli olmak daha uygun olacaktır. Orijinal Kuran metnini okurken de abdestli olmak tavsiye edilir.

Kur'an olan odada cinsel ilişkiye girmek edebe aykırıdır ve doğru değildir. Kur'an-ı Kerim açıksa bulunduğu ortamda cinsel ilişkiye girmek doğru değildir.

Telefondan Kuran okunması konusunda dini kaynaklarda açık bir ayet veya hadis bulunmamaktadır. Ancak saygı ve edep açısından hürmet gösterilmesi gereken bir konudur. Baş açıkken Kuran okunabilir ancak Kuran-ı Kerim okunurken başın örtülü olması tercih edilen bir davranıştır.

Gece Kuran dinlemekte de herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ayaktayken, otururken ve yatarak Allah'ı anmanın tavsiye edildiği belirtilmiştir.

Peygamber Efendimiz (SAV) hayızlı, lohusa veya cünüp olan kimsenin Kur'an okumasının doğru olmadığını belirtmiştir. Bu durumlarda Kur'an okumak uygun görülmemektedir.
 
Geri
Üst