AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yatan hasta recetesi nasil karsilanir 2021?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yatan hasta reçetesi nasıl karşılanır 2021?​

Eczanede yoktur ve yatan hasta kaşesi basılıp başhekimlik onayı ile reçete düzenlenmesi kaydıyla hastaya aldırılması durumunda, reçetede yer alan reçete bedelleri 5 günlük dozu aşmamak kaydıyla karşılanır ve ödenen tutar ilgili sağlık kurumunun alacağından mahsup edilir.

Medula sistemi nasıl kapatılır?​

Medula sistemi nasıl kapatılır?
Medula Sistemi için; Medula sisteminizi kapatmak için aşağıdaki dilekçe örneğini kullanabilirsiniz. Metni doldurduktan sonra, nüfus cüzdanı fotokopinizi ekleyerek, bulunduğunuz il ve ilçenin ‘Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne’ elden veya iadeli taahhütlü posta/kargo yolu ile ulaştırmanız yeterlidir.

İlaç dökümü nereden alınır?​

SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yaparak geçmişe ait olan ilaç raporu bilgilerinize de ulaşılabilirsiniz. Öncelikle da wwwturkiye.gov.tr bilgilerinin internet adresine erişim sağlanarak e-devlet sitesi giriş sayfasına girilmeli, E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir.

Adıma yazılan ilaçları nereden görebilirim?​

Adıma yazılan ilaçları nereden görebilirim?
e-Devlet Kapısı
- Sosyal Güvenlik Kurumu.
- İlaç Rapor Bilgisi Sorgulama.

Yatan hasta reçetesi kaç günlük?​

İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir.

Yatan hasta reçeteleri hangi gruba girer?​

Yatan hasta reçeteleri hangi gruba girer?
Protokol gereği yatan hasta reçetelerinin C grubu reçeteleri içerisinde fatura edilmesi gerekmektedir. Medula Eczane provizyon sistemi C grubuna atmasa bile eczane tarafından sıralı dağıtım reçetesi tıklanarak kayıt edilmesi gerekmektedir.

e-Nabız kapatılırsa ne olur?​

E-Nabız hesabı kapatıldığında, sistemde bugüne kadar bulunan tüm veriler silinir ve yeniden bu verilere erişim mümkün değildir. Hesabı yeniden aktif ettiğinizde, aktif olduğu günden itibaren giriler verilere ulaşılabilecektir.

e-Nabız bilgileri nasıl silinir?​

e-Nabız bilgileri nasıl silinir?
Sağlık verilerimi silebilir miyim? Silmek istediğiniz sağlık tesisi ziyaretleriniz olması durumunda sisteme e-Devlet şifreniz ile giriş yapıp “Sağlık tesisi ziyaretlerim” ekranında gördüğünüz “sil” butonuna basmanız ve cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazmanız yeterlidir.

SGK Medula sistemi nedir?​

Medula, GSS ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Raporlu reçete girişi nasıl yapılır?​

Raporlu reçete girişi nasıl yapılır?
İŞLEM ADIMLARI
- Reçete giriş ekranı açılır.
- Hastanın T.C.
- Rapordaki tanı seçilir.
- Tanı seçildikten sonra Etken madde isimleri kontrol edilir.
- Yukarıdaki işlemden sonra geri dön butonuyla olmak şartıyla reçete giriş bölümüne dönülür.
- Rapor seç kısmında etken madde ve rapor eşleştirilmesi yapılır.

Yazılan ilaçları nasıl görebilirim?​

Bu nedenle sorgulama yapmak isteyen vatandaş kendisine ait T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini kullanarak bilgilerini girer. Daha sonrasında ise e-devlet Sitesi üzerinden “e-hizmetler” yazısına tıklayın. Bu adımdan sonra ise giriş yapılan başlıklar sırası ile kurumlar/ Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.
 
Yatan hasta reçetesi nasıl karşılanır 2021?
Yatan hasta reçetesi, eczanede bulunmayan ilaçların yatan hastalara verilebilmesi için başhekimlik onayı ile düzenlenmektedir. Reçetede yer alan ilaç bedelleri, 5 günlük dozu aşmayacak şekilde hastaya verilir ve ödenen tutar ilgili sağlık kurumunun alacağından mahsup edilir.

Medula sistemi nasıl kapatılır?
Medula sistemi kapatma işlemi için aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak, nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte bulunduğunuz ilin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne elden veya posta yoluyla başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

İlaç dökümü nereden alınır?
SGK ilaç raporu sorgulama işlemi, geçmişte alınmış ilaç raporu bilgilerinize erişmek için www.turkiye.gov.tr adresine girerek e-Devlet sistemine kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Adıma yazılan ilaçları nereden görebilirim?
Adınıza yazılan ilaçları görmek için "e-Devlet Kapısı" üzerinden "Sosyal Güvenlik Kurumu" bölümünden "İlaç Rapor Bilgisi Sorgulama" adımını takip edebilirsiniz.

Yatan hasta reçetesi kaç günlük?
Yatan hasta reçetesi, reçetenin düzenlendiği tarihten itibaren 4 iş günü içinde SGK ile sözleşmeli eczanelerden alınmalıdır. Bu süre içinde reçetede belirtilen ilaçlar eczaneden temin edilebilir.

Yatan hasta reçeteleri hangi gruba girer?
Yatan hasta reçeteleri, C grubu reçeteleri içinde değerlendirilir. Medula Eczane provizyon sistemi C grubuna ataması yapılmamış olsa dahi, eczane tarafından sıralı dağıtım reçetesi olarak kaydedilmelidir.

E-Nabız kapatılırsa ne olur?
E-Nabız hesabınızı kapattığınızda, sistemdeki verileriniz silinir ve yeniden erişilemez hale gelir. Hesabınızı tekrar aktif ettiğinizde, o tarihten itibaren yeni veriler kaydedilmeye başlanır.

E-Nabız bilgileri nasıl silinir?
E-Nabız'daki sağlık verilerinizi silmek isterseniz, e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak "Sağlık tesisi ziyaretlerim" bölümünden silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Medula sistemi nedir?
SGK Medula sistemi, sağlık tesisleri arasında fatura bilgilerini elektronik olarak toplamak ve ödemeleri gerçekleştirmek amacıyla oluşturulmuş bir bütünleşik sistemdir.

Raporlu reçete girişi nasıl yapılır?
Raporlu reçete girişi yaparken hastanın T.C. kimlik numarası ve rapordaki tanı bilgileri sisteme girilerek ilgili etken madde ve rapor eşleştirmesi yapılarak reçete oluşturulur.

Yazılan ilaçları nasıl görebilirim?
Yazılan ilaçları görmek için e-Devlet Kapısı üzerinden "e-hizmetler" bölümüne girerek "kurumlar" arasından "Sosyal Güvenlik Kurumu"nu seçebilir ve ilaç rapor bilgisi sorgulaması yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst