AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı dolusu maya(kuru)
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
İç harcı;
Ceviz
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım,şeker,maya,süt ve suyu köpürene dek çırpalım,unu ek edip 15 dk mayalanmaya bırakalım.
Yağladığımız tavamıza dökelim.
Üzeri göz göz olunca tavamızdan alalım.
İçine ceviz harcı koyduğumuz hamuru yarım ay halinde katlayıp,birbirine yapıştıralım,geniş tavamızdaki kızgın yağa atalım.
Önlü gerili kızartalım.
Kızaran kadayıfları şerbetin içine atalım,10 dakika beklemesi kâfi,servis ederken de şerbete batırıp verelim.afiyet olsun.
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst