AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru ı̇çin;
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı kadar ılık su ( azar azar ek edilecek )
İçi için;
İri çekilmiş ceviz içi
Kızartmak ı̇çin;
Bol sıvı yağı
1 adet yumurta
Şerbeti ı̇çin;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı Yapılışı

Derin bir tencereye şerbeti için su, şeker ve limon damlası ekleyip kaynatın.
Kaynamaya başlayınca 15 dk sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakın.
Hamuru için bir kasenin içerisine ılık su, maya ve şeker eklenip düzgünce karıştırın ve bir kenarda 5 dk kadar bekletin.
Yoğurma kabına elenmiş un, irmik ve tuz eklenip düzgünce karıştırın.
Üzerine şekerli mayalı su karışımını ekleyip yeterlice karıştırın.
Hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar 1 su bardağı kadar da ılık su ekleyip yeterlice karıştırılarak krep hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
Hazırlanan karışımın üzerine streç sinema geçirip 20 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru bir sürahiye alın. (hamurun kıvamı çok kalın olursa üzerine bir ölçü daha su ek edebilirsiniz)
Ocağa yapışmaz tavayı koyup ocağın altı harlı olacak biçimde yeterlice açılıp tavayı güzelce kızdırın.
Düzgünce kızmış tavaya hamuru dökün.
Hamurun üzeri göz göz olunca hamurun yüzeyi pişme kıvamına gelince kadayıfları ocaktan alın. ( burada ocağın harlı ateşte olması çok değerli yoksa hamurun altı kızarmıyor).
Tüm hamur bitene kadar bu süreçlere devam edin.
Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
Bir tencereye bol sıvı yağı eklenip yağı ısıtın.
Çukur bir tabakta yumurtayı çırpın.
Kadayıfları yumurtaya batırıp güzelce ısınmış yağda kızartın.
Kızaran kadayıflar soğumuş şerbete atılıp 10-15 saniye kadar bekletilip çıkartılır.
Kadayıflar bitip servis tabağına koyulunca kalan şerbet üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst