- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yaşlılık sendromu ne demek?
Orta yaş krizi veya erişkin sendromu; kadınlarda menopoz, erkeklerde ise andropoz süreci öncesi değişen hormonal faaliyetlere bağlı olarak kişilerin cinselliğe karşı aşırı istek artışının oluşmasına verilen genel addır.*Yaşlının yalnız olması, artık bakıma ihtiyacı var iken, ona bakacak bir ailesi olmaması takdirde, bu yalnızlık, çok daha fazla zor bir yaşlılık sendromu yaşatır. *Değişen ortamlar, yaşam koşulları ve yakın ilişkiler kişiyi bu dönemde mutsuzluk, çaresizlik ve sonuç olarak da depresyona sürükleyebilir.
Yaşlılık ve yaşlanma kavramları ne anlama gelir?
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’ ne göre yaşlanmanın başlangıcı 60 yaş iken, geriatri ünitelerinde ve uluslararası alanda 65 yaş olarak kabul edilmektedir. Sosyolojik Yaşlanma: Zaman içinde kazanılan alışkanlıkların, sosyal konumun ve bireylerin sosyal rollerinin değişmesini ifade etmektedir (Durgun ve Tümerdem 1997).Yaşlılık etkisi nedir?
Yaşlanma canlıların yaşamı içinde doğal bir süreçtir. Ancak yaşın ilerlemesi ile birlikte organizmada fiziksel yönden gerileme meydana gelir, fiziksel ve ruhsal yönden bazı işlevlerde ve sosyal ilişkilerde azalma olur.
60 yaşında bir erkeğin çocuğu olur mu?
Erkeklerde yaş, pek çok şey için engel değildir; ancak tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen bir erkek için yaş bir engel olabilir. Kadınlar, menopoza girdikten sonra üremeyi bıraksa da erkeklerin doğurganlığı çok daha uzun bir süre devam edebilir.
Yaşlılık kavramı nedir?
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan tanıma göre 65 yaş ve üzeri kişiler yaşlı olarak kabul edilir. Yaşlılığın sadece kronolojik yaşlanma kavramı kapsamında değerlendirilmesi eksik bir yaklaşım olduğundan dolayı biyolojik, psikolojik, sosyal yaşlanma gibi diğer tanımların da dikkate alınması son derece önemlidir.Yaşlı kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Yaslı yaslı ne demek? Yasla olan, yas tutan kimse, matemli.Yaşlılık döneminde insanlar neye odaklanır?
Üretken, fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden başarılı ve bağımsız bir yaşlanma hedeflenmektedir.
Yaşlılığın organizmaya etkileri nelerdir?
Yaş ilerledikçe kronik hastalıklar düzenli bir biçimde artmaktadır. Ayrıca kalp ve damar hastalıkları artmakta, duyu organlarında, fiziksel hareketlerde gerilemeler, davranış ve reflekslerde, yavaşlamalar, osteoporoz, kireçlenme sonucu postürde bozulmalar görülmektedir.