AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaslilarin neden disi yok?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.577
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yaşlıların neden dışı yok?​

Diş kaybı çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, ancak genel nedenler arasında diş eti çekilmesi süreci ve plak oluşumu yer alır. Dişleri çevreleyen diş eti dokusunun zamanla kademeli olarak parçalanması diş eti çekilmesine neden olabilir.

Yaşlıların dişleri neden dökülür?​

Ayrıca yaşlılarda diş eti çekilmiştir, dişlerin boyları uzamış görünür. Yaşla birlikte alveol kemiğinde oluşabilecek erimeler, iyi fırçalama alışkanlığı da yoksa dişetinde yangılara ve alveol kemiğinde erimelere, bu da dişlerin destek dokularını kaybederek sallanmasına, diş etinde çekilmelere neden olur.

Gingival atrofi nedir?​

Gingival atrofi nedir?
Dişeti çekilmesi, dişetinin kök yüzeyini açıkta bırakarak apikale doğru yer değiştirmesidir.

Yaşlı insanlarda diş çıkar mı?​

Yaşlılarda ise kimi zaman derinin ve diş etlerinin yumuşaklaşmasına ve sünmesine bağlı olarak henüz çıkmamış kalıcı dişlerin ortaya çıktığı görülür. İşte bunlar, yetişkinlikten kalma ve henüz çıkmamış dişlerdir.

Diş neden Parcalanir?​

Dişlerde kırılması yaygın olarak travmatik nedenlerden dolayı kaynaklanır. Araba kazaları, spor esnasında şiddetli çarpışmalarından, derin diş çürüğü ve düşen dolgulardan dolayı dişlerde kırılma sorunu ortaya çıkabilir. Diş kırıldığında kırılan parçanın boyutuna göre farklı tedavi yöntemi uygulanır.

Diş dökülmemesi için ne yapmalı?​

Diş dökülmemesi için ne yapmalı?
Dişlerin günde iki kez fırçalanması ve en az günde bir kez diş ipi kullanılmasından oluşan düzgün bir ağız bakımı rutini diş kaybının önlenmesine ve diş etlerinizin sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Ağız sağlığınızın bozulmaması için düzenli diş hekimi randevularınıza devam ettiğinizden emin olun.
Diş dökülmesinin sebebi ne olabilir?​
Yetişkinlik döneminde gelişen çürükler ve erken diş kayıplarının altında genetik etkenler, kötü ağız bakımı, çocuklukta geçirilen hastalıklar, şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin yanı sıra en çok da ebeveynlerin yaptıkları hatalar yatıyor.
 
Diş sağlığı konusunda bilgilendirici ve önemli bilgiler veren bu yazılara ek olarak diş dökülmesinin sebepleri üzerinde daha detaylı durabiliriz. Diş dökülmesinin sebepleri şunlar olabilir:

1. **Diş Çürümesi:** Diş çürükleri, diş minesinin asitler tarafından zayıflatılması sonucunda oluşur ve bakterilerin dişin iç kısmına yayılmasıyla diş çürümesi meydana gelir. Bu durum dişin zayıflayarak dökülmesine neden olabilir.

2. **Dişeti Rahatsızlıkları:** Diş eti hastalıkları da diş dökülmesine sebep olabilir. Özellikle ilerleyen diş eti hastalıkları sonucunda diş eti dokuları zayıflar ve dişlerin sallanmasına yol açabilir.

3. **Diş Sıkma ve Gıcırdatma:** Brusizm olarak bilinen diş gıcırdatma veya sıkma alışkanlığı da dişlerin yıpranmasına ve dökülmesine neden olabilir.

4. **Kötü Beslenme Alışkanlıkları:** Şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme, asitli içeceklerin tüketimi gibi kötü beslenme alışkanlıkları da diş çürümelerine ve dolayısıyla diş dökülmelerine zemin hazırlayabilir.

5. **Genetik Faktörler:** Bazı genetik faktörler diş yapısını etkileyebilir ve kişinin diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu nedenlerin yanı sıra travmatik yaralanmalar, kemik erimeleri, hormonal değişiklikler gibi faktörler de diş dökülmesine neden olabilir. Diş sağlığını korumak için düzenli diş hekimi kontrolleri, ağız hijyenine dikkat etmek, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek ve kötü alışkanlıklardan kaçınmak önemlidir.
 
Geri
Üst