AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yaslilarda tansiyon yuksekligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yaşlılarda tansiyon yüksekliği neden olur?​

Birden fazla faktör- şeker hastalığı, şişmanlık, sigara, alkol, stres, fazla tuz kullanımı, yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlanma yol açabilir. Kişinin kullandığı ilaçların ve bitkisel ürünlerin de yüksek kan basıncına sebep olabileceği unutulmamalıdır.

Yüksek tansiyon neden meydana gelir?​

Aşırı tuz tüketimi: Yüksek tansiyona yol açan nedenlerden biridir. Hareketsiz yaşam: Hareketsizlik yüksek tansiyon görülme olasılığını artırır. Alkol tüketimi: Sık ve fazla alkol kullananlarda yüksek tansiyon görülme sıklığı artar. Stres: Yüksek tansiyonun ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.
Yaşlılarda yüksek tansiyon kaç olursa tehlikeli?
Hipertansiyon konusunda uzmanların yol haritası olarak gördüğü Birleşik Ulusal Komite 8’in (JNC 8) son raporuna göre, 60 yaş üzerindeki bireyler için büyük tansiyonda 150, küçük tansiyonda 90 değerlerinin üstü tehlikeli olarak kabul edilecek ve kan basıncı bu değerler üzerinde olan kişilere tedavi verilecek.

Yaşlandıkça tansiyon düşer mi?​

8.Yaş ilerledikçe büyük tansiyon yükselir, küçük tansiyon düşer. Bu durum tedavide problemlere yol açabilir. Kalbi besleyen koroner damarların beslenmesi küçük tansiyona bağlıdır.

Yüksek tansiyon hangi hastalıklara sebep olur?​

Yüksek tansiyon bu hastalıkları beraberinde getirebilir
Kan basıncının artmasına neden olan faktörler biyoloji?
140/90 mmHg değerinin üzerinde olan kan basıncı değeri hipertansiyon olarak da adlandırılır. Hemen her yaşta görülebilen bu durum, çoğunlukla aşırı tuz tüketimi, obezite, diyabet, genetik faktörler, stres, kalp damar, tiroit, böbrek üstü bezi ve böbrek hastalıkları gibi etkenlere bağlı olarak gelişir.
 
Geri
Üst