AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaslilarda depresyona ne iyi gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yaşlılarda depresyona ne iyi gelir?​

Yaşlılık dönem, depresyonu tedavisi için psikoterapi, antidepresan ilaç kullanımı ya da şok tedavisi yapılabilir. Hastaların ihtiyacı olan tedaviye psikiyatri doktoru karar verir, gerekli tedaviyi uygular. Psikoterapi ilaç kullanımı ile eş zamanlı olarak ya da ilaçsız uygulanabilir.

Yaşlılarda depresyon ne kadar sürer?​

Depresyon hastalığı , bu konuda eğitimli uzmanlarca tanımlanıp tedavi edilmesi gereken tıbbi bir durumdur. Tedavi edilmeyen depresyon aylar, hatta yıllar boyu sürebilir.

Yaşlılık psikozu nedir?​

Yaşlılık psikozu nedir?
Yaşlılarda Psikoz Yaşlılık dönemindeki psikiyatrik başvuruların ‘u paranoid psikoz nedeniyledir. Bazen tek belirti kötülük görme sanrılarıdır. Bazı hastalarda ise şizofreni benzeri bir klinik tablo görülebilir; sanrı ve halüsinasyonlar, düşünce bozukluğu vardır.

Yaşlılarda depresyona neden olabilecek değişkenler nelerdir?​

Sosyal ilişkilerde azalma, yalnızlık, yas, maddi kazançta azalma, fiziksel hastalıklar, öz güven eksikliği, cinsel kapasitede kayıp, meydana gelen yaygın veya bölgesel beyin dokusu harabiyetleri yaşlılık dönemi depresyonu için önemli risk faktörleridir.

Yaşlı depresyonu nedir?​

Yaşlıda depresyon çoğunlukla unutkanlık, dikkat ve ilgi kaybı, bedensel şikayetler ve bunlarla aşırı uğraşı, ajitasyon, irritabilite ile kendini gösterebilir Yaşlıda depresyon sıklıkla görülür, yaşlının genel sağlığını bozar, yaşam kalitesini azaltır ve hasta yakınları için yük oluşturur.

Yaşlılık döneminde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar nelerdir?​

Yaşlılık döneminde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar nelerdir?
Bundan dolayı yaşlı bireylerde, depresyon, demans, deliryum, ölüm korkusu, uykusuzluk ve anksiyete gibi pek çok psikolojik sorunlar görülmektedir (3). Yaşlılıkta görülen psikolojik problemleri bireyin günlük yaşamını, çalışma hayatını, bağımlılık durumunu ve çevresi ile iletişimini etkilemektedir.
Yaşlılarda hangi antidepresan?​
Yaşlılarda serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) ve 2’nci kuşak antidepresanlar diğerlerine oranla daha güvenle kullanılabilir. SSRI’lardan da sertralin ve sitalopram birçok çalışmada ilk seçenek olarak öne çıkmıştır.
Psikoz tehlikeli midir?​
Psikozu olan birisi tehlikeli midir? Psikozu olan hastalar çoğu zaman duygu durum dalgalanması yaşarlar. Bazen sanrılar ve halüsinasyonlar kişinin nasıl davranacağının bilinmemesine ve sinirli olmalarına neden olabilir. Psikozdaki hastalar nadiren şiddet uygularlar.

Psikoz iyileşir mi?​

Psikoz iyileşir mi?
Psikoz, tedavi edilebilen bir durumdur. İlaç, terapi ve sosyal destek kombinasyonuyla semptomlar iyileşebilir ve pek çok hasta normal hayatına devam edebilir.

Geriatrik depresyon nedir?​

Depresyon, yaşlılarda en sık görülen geriatrik sendromlardan biridir. Geriatrik depresyon, 65 yaş ve üzerinde görülen ruhsal problemler arasında en sık karşılaşılandır. Depresyon, yaşlıda tek başına veya diğer hastalıklar ile doğrudan ilişkili olarak çıkabilmektedir.

Aşağıdakilerden hangisi yaşlılık döneminde görülen ruhsal değişikliklerden biridir?​

 
Yaşlılık döneminde görülen ruhsal değişikliklerden biri depresyondur. Yaşlılar arasında depresyon sıkça karşılaşılan bir durumdur ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Sosyal ilişkilerde azalma, yalnızlık, maddi sıkıntılar, fiziksel hastalıklar, öz güven eksikliği gibi durumlar depresyon riskini artırabilir. Bu nedenle yaşlılarda depresyon belirtileri göz ardı edilmemeli ve doğru tedavi ile desteklenmelidir. Tedavi edilmeyen depresyon uzun sürebilir ve yaşlı bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Psikiyatrik yardım almak, psikoterapi, antidepresan ilaçlar ve diğer terapötik yöntemler depresyonun yönetiminde önemli rol oynar. Kişiye özel bir tedavi planı, depresyon belirtileri ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkiler sağlayabilir. Bu nedenle yaşlılarda depresyonun erken tanı ve tedavisi önemlidir.
 
Geri
Üst