AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaslilara neden yardim ederiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yaslilara neden yardim ederiz?​

Bu şekilde yaşlı insanların yaşamlarını kolaylaştırabilir ve daha güzel bir yaşam sürmelerini sağlayabiliriz. Yaşlı insanlar gençler kadar rahat fiziksel aktivitelerde bulunamazlar. Bu nedenle onlara günlük işlerini yapmalarında yardım etmeliyiz. Yaşlı insanların farklı psikolojide olabileceğini unutmamalıyız.

Kim bir yaşlıya hadis?​

Kim bir yaşlıya hadis?
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde ise şöyle buyurmaktadır: “Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet eder ise, yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder.”(Ebu-Davud Edeb 58) Bir başka hadis-i şerefinde ise: “Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı …

Yaşlılar neden sevgi ve ilgi görmek isterler?​

Yaşlı için ilgi ve sevgi su ve gıda gibidir. Sevgi, ilgi, şefkat ve merhametin sonucudur. Yaşlıya ilgi göstermemek onun hayatla olan bağlarını kesmek anlamına gelir. Kendisine değer verildiği, ilgi gösterildiği, önemsendiğini hissettirmek yaşlıyı hayata bağlar, gönlünü mutlu eder.

Yaşlı insanlara yardım etmek için ne yapabiliriz?​

Yaşlı insanlara yardım etmek için ne yapabiliriz?
Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer verebiliriz. Onların günlük işlerinde yardımcı olabiliriz. Maddi olarak muhtaç yaşlılara gıda, temizlik, para yardımında bulunabiliriz. En önemlisi onlara karşı güler yüzlü davranıp, saygımızı eksik etmeyerek en büyük yardımı yapmış oluruz.

Hangi durumlarda insanlara yardım ederiz?​

Eşya, giyim malzemesi, temizlik malzemesi, bebek ve kadın bakım ürünleri, ev, iş yardımları yardım yapılması gereken öncelikli alanlardır. Savaşlarda mağdur olan, afetlerde muhtaç duruma gelen kimselere de özellikle yardımların çabucak yetiştirilmesi insanlık vazifelerinden biridir.

Devlet yaşlılara bakıyor mu?​

Devlet yaşlılara bakıyor mu?
Devlet, bu yaşlı nüfusun içinde; bakıma muhtaç olan, kimsesi bulunmayan ve ailelerinin yanında kalma imkanı olmayanlara huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde hizmet sunuyor. Ailesinin yanında veya evinde yalnız kalan ve bakıma muhtaç olan yaşlılar da var.

Türkiyede yaşlılara sunulan hizmetler nelerdir?​

Ülkemizde yaşlı bireylere huzur evleri, yaşlı bakım merkezleri, yaşlı dayanışma merkezleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde hizmet sunulmaktadır. Kızılay, Bağ-Kur, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yaşlılarla ilgilenen önemli kurumlardandır.

Yardıma muhtaç yaşlılar hangi kurumlar yardım eder?​

Yardıma muhtaç yaşlılar hangi kurumlar yardım eder?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir. Afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır.

Kim yaşından dolayı bir yaşlıya hürmet eden gence?​

Bülent TURAN on Twitter: ““Yaşından dolayı bir yaşlıya hürmet eden gence, Allah yaşlılığında hürmet edecek kimseleri nasib eder.” Hadis-i Şerif #EvdeHayatVar #EvdeKal” / Twitter.

Kim bir yaşlıya yardım ederse?​

Kim bir yaşlıya yardım ederse?
Muhammed (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde, ‘Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Allah Teala da, yaşlılığında ona hizmet edecek kimseler halk eder.” buyurmuştur.

Yaşlılara neden yardım etmemiz gerektiği konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça doğru ve önemli. Yaşlıların fiziksel olarak gençler kadar hareketli olmadıklarını, günlük işlerinde desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu ve farklı psikolojilere sahip olabileceklerini vurgulamanız çok yerinde. Bu sebeplerden dolayı yaşlılara yardım eli uzatmak sorumluluklarımız arasında olmalıdır.

Yaşlılara yapılan yardımların sadece fiziksel destek ile sınırlı kalmaması, onlara sevgi, ilgi ve saygı göstermenin de önemini vurgulamak da oldukça yerinde bir yaklaşım. Yaşlı bireylerin ilgi ve sevgiyle daha mutlu ve bağlı hissettiklerini bilmek, onlara destek olmanın daha anlamlı hale gelmesini sağlar.

Yaşlı insanlara yardım ederken toplu taşıma araçlarında yer vermeyi, günlük işlerinde yardımcı olmayı, maddi destek sağlamayı ve en önemlisi onlara karşı saygılı ve anlayışlı olmayı önemli adımlar olarak görmek, yaşlılara destek olmanın çeşitliliğini gösterir. Bu şekilde yaşlılar için daha yaşanılabilir bir ortam oluşturabilir, onların hayatlarına dokunabiliriz.

Devletin yaşlılara sunduğu hizmetlerin de önemi büyüktür. Huzur evleri, yaşlı bakım merkezleri, yaşlı dayanışma merkezleri gibi kurumlar, bakıma muhtaç olan yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir rol oynamaktadır. Bu kurumlar sayesinde yaşlıların daha sağlıklı, güvenli ve desteklenmiş bir yaşama sahip olmaları sağlanır.

Ülkemizde yaşlılara sunulan hizmetler arasında huzur evleri, yaşlı bakım merkezleri, dayanışma merkezleri gibi kurumların bulunması önemlidir. Bu kurumlar sayesinde yaşlı bireylere fiziksel, psikolojik ve sosyal destek sağlanarak onların daha iyi bir yaşam sürmeleri hedeflenir. Bu hizmetlerin devamlılığı ve yaygınlaştırılması, yaşlıların yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacaktır.

Geri