AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yaslilara ne yedirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yaşlılara ne yedirilir?​

Yaşlı bireylerin dört besin grubundan her gün yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmesi büyük önem taşımaktadır. Dört besin grubunu; tavuk, kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri, yumurta, kuru baklagiller, yağlı tohumlar, taze sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar (tam tahıl, bulgur, pirinç, makarna vb.)

Yaşlılıkta beslenme nasıl olmalı?​

Yaşlılarda Sağlıklı ve Dengeli Beslenme için Öneriler
- Öğün sayısı artırılmalıdır.
- Besin çeşitliliği sağlanmalıdır.
- Yeterli miktarda protein, karbonhidrat tüketilmelidir.
- Doymuş yağ tüketimi azaltılmalıdır.
- Meyve ve sebze tüketimi artırılması gerekir.
- Şeker tüketimi azaltılmalı
- Posalı gıda tüketimi artırılmalıdır.
Yaşlılar neden çok yemek yer?
Yaşlılıkta hastalıklar: Yaşlılar; genellikle birden çok hastalığı bir arada yaşıyor olmaları, çeşitli ilaçları kullanıyor olmaları, diş veya çeneye bağlı çiğneme sorunlarına sahip olmaları gibi nedenlerden ötürü iştah ve beslenme problemleri ile karşı karşıya kalıyor olabiliyorlar.
Yaslilar ne yememeli?
Yaşlılar duyu kaybı nedeniyle tuzlu ve şekerli besinleri daha çok tercih ederler. Yaşlı beslenmesinde basit şeker (çay şekeri, reçel, bal vb.) tüketimi azaltılmalıdır. Bunların yerine kompleks karbonhidratlardan (rafine edilmemiş tahıllar, kuru baklagiller) zengin besinler tercih edilmelidir.

65 yaş nasıl zayıflar?​

Yaşlılarda zayıflama yollarından biri de günde en az 2 litre su tüketmektir. Bunun yanında kilo problemi yaşayan yaşlılar, vücudun su miktarını azalttığı için tuz içeren besinlerden uzak durmalılardır. Yaşlılıkta zayıflama için kızartma, trans yağ içeren besinler ve paketli hazır gıdalardan uzak durmak gerekir.

Yaşlılarda iştahsızlık nasıl giderilir?​

Yaşlılarda beslenme sorunlarını önlemek için öncelikle kişinin yaşadığı problemler tespit edilmelidir. Yaşlı bireylerin beslenme alışkanlıkları gözlemlenmeli, düzenli olarak kilo kontrolleri yapılmalı ve kullandığı ilaçların etkileri takip edilmelidir. Böylece yaşlılarda iştahsızlık ve kilo kaybının önüne geçilebilir.
 
Geri
Üst