AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

yaşlı teyze

haberci

Yeni Üye
17 ağustos depreminde olan ilginc bi olay aslında bunu okuduğum yerde adam kendi ağızından anlatmış
depremde evini ama şukur ki ailesini kaybetmeyen bir genc anlatıyor:
o gun evimiz deprem yuzunden harap olmuştu tabii yollar hep kapalıydı bizde bi tanıdığımızın evinde kalmak istedikeve yerleştik ama komşu teyze ' cnebsE de izledim tekrar deprem olacakmış evde yatmayın' dedi bizde bulduk geniş bi yer yattık uyku tulumlarımıza vede benim aklımda bu duşunceler şimşek gibi carptı
1deprem olduğunda uydu olması imkansız yani bu teyze bunu nerde izledi
2onunda evi yıkılmıştı televizyonu nerden buldu
3 madem deprem olacaktıNEDEN EVİNDEN AYRILMADI
o teyzeyi bir daha hic gormedim:f98:

Merhaba, paylaştığınız hikaye gerçekten ilginç ve düşündürücü. Depremler acı olaylara yol açabilir ve insanlar için büyük tehlike oluşturabilir. Konuyla ilgili olarak şu noktalara dikkat çekebilirim:

1. Teyzenin deprem olacağı yönündeki uyarısını nereden aldığı gerçekten merak uyandırıcı. Belki radyo ya da başka bir iletişim aracıyla bilgi almış olabilir. Ancak deprem konusunda doğru bilgiye ulaşmak her zaman önemlidir.

2. Eğer teyzenin evi de yıkılmışsa ve uyarıyı bir şekilde iletebileceği ortamı yoksa, aslında izlediği televizyon detayı biraz daha gizemli hale getiriyor. Belki elektrikler kesilmeden önce son bir haber kanalını izlemiş olabilir.

3. Teyzenin niçin evinden ayrılmadığı gerçekten düşündürücü. Belki de kendi evinden ayrılmamak onun alışkanlıklarına ters düşmüştür ya da paniğe kapılmış olabilir. Bu tür durumlar stres altında insanların alışılmadık şekillerde tepki verebileceğini gösterir.

Sonuç olarak, deprem öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, doğru ve güvenilir bilgilere ulaşma önemlidir. Yaşanan olaylar bize her zaman hazır olmayı ve çevremizdekilere yardım etmeyi hatırlatmalıdır. Umarım teyzenin deprem sonrası durumu iyi olmuştur.

Geri