AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yasli elma agaci nasil budanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.677
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yaşlı elma ağacı nasıl budanır?​

Elma ağaçları dinlenme döneminde iken budanır, ancak son dondan en az birkaç hafta sonra (genellikle Şubattan Nisana kadar). Yapraklar gelişirken budama yapmamalıyız (bu durumda obur dallar hariçtir – obur dalları görür görmez çıkarabiliriz).

Elma ilaçlama ne zaman yapılır?​

Elma ilaçlama ne zaman yapılır?
İlkbahar ilaçlaması yapılmayan bahçelerde, ergin uçuşlarının fazla olduğu yıllarda, sonbahar ilaçlamalarının yapılması gereklidir. YAPRAK BİTLERİ Elma yeşil yaprakbitine karşı en uygun ilaçlama zamanı, ağaçla- rın yapraklı olduğu devrede, 100 sürgünde 15 bulaşık sürgün görüldüğü zamandır.

Bodur elma ne zaman budanır?​

Bodur elma ne zaman budanır?
Elma ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Elma aşısı ne zaman yapılmalı?​

Aşılamaya bir çeşit evcilleştirme de denilebilir. Aşı, ağacın ne kadar büyümüş olduğuna ve yapılacak mevsime bağlıdır. İlkbaharın gelmesi ile mart sonuna doğru yapılır. Mayıs sonuna kadar da kalır.

Elmada Kara Leke ilacı ne zaman atılır?​

Elmada Kara Leke ilacı ne zaman atılır?
Karaleke mücadelesinde Activus® en iyi ve en yeni ürünlerden bir tanesidir. Elma bitkisinde 100 litre suya 60 ml dozda, son ilaçlama hasada 28 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Bodur ağaç nasıl budanır?​

Bodur ağaç nasıl budanır?
Toprak seviyesinden itibaren 45 cm. e kadar olan mesafeden çıkan sürgünler uzaklaştırılır. Kuvveti azaltmak için daha az budama yapılmalı, her kesimin sürgün büyümesini teşvik ettiği unutulmamalıdır. Dik sürgünler ve aşırı güçlü dallar, kırılmış veya hastalıklı dallar çıkartılır.

Meyve budama hangi aylarda yapılır?​

Meyve ağaçlarını budamak için en uygun mevsim sonbahar olmaktadır. Ağaçta bulunan yapraklar tamamen döküldükten sonra budama işlemi daha rahat yapılmaktadır. İlkbahar aylarında da budama işleminin yapılması mümkün olmaktadır.

Elmaya ne Aşilanir?​

Elmaya ne Aşilanir?
Elmaya : Armut aşılayabilirsiniz. Zerdaliye : Kayısı, şeftali, erik aşılayabilirsiniz. Vişneye : Kiraz aşılayabilirsiniz. Ahlata : Armut, muşmula, ayva aşılayabilirsiniz.
 
Elma ağaçlarının doğru şekilde budanması önemlidir. Budama işlemi genellikle kış dinlenme döneminde yapılır ve yapraklar geliştikten sonra yapılmamalıdır. Obur dallar hariç olmak üzere gereksiz sürgünler çıkarılmalıdır. Bodur elma ağaçları da genellikle kış döneminde budanır. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde sonbaharda budama işlemine başlanabilir ve kışın sonuna kadar devam edilebilir.

Ayrıca, elma aşısı genellikle ilkbaharın gelmesiyle mart sonuna doğru yapılır ve mayıs sonuna kadar devam ettirilebilir. Karaleke ilacıyla mücadele etmek için Activus gibi ürünler tercih edilebilir. Bu ilaçlama işlemi genellikle son ilaçlama hasada 28 gün kalacak şekilde uygulanmalıdır.

Meyve ağaçlarının budanması için en uygun zaman sonbahar olup, yapraklar tamamen döküldükten sonra yapılması tavsiye edilir. Elmaya aşı yapmak istediğinizde, armut gibi uyumlu ağaçlarla aşı işlemi yapabilirsiniz. Zerdaliye, vişneye ve ahlata da uygun meyve ağaçları ile aşı işlemi gerçekleştirilebilir.
 
Geri
Üst