- Konu Yazar
- #1
Yaşlanma ile birlikte görülen nörolojik bulgular nelerdir?
Yaşlanma ile birlikte bazı nörolojik hastalıkların görülme sıklığında belirgin bir artış meydana gelmektedir….2.4.2.2. Belirtiler/Uyarıcı İşaretler- Herhangi bir bölgede ısrar eden baş ağrısı
- Bulantı ve kusma.
- Ensede sertlik (kişi başını kolay eğemez)
- Bulanık veya çift görme.
- Işığa karşı hassasiyet (fotofobi)
- His kusurları
Beyinsel hastalıklar nelerdir?
Enfeksiyonlar, travma, inme, nöbetler ve tümörler beyin hastalıklarının ana kategorilerinden bazılarıdır. Enfeksiyon kategorisinde beyin hastalıkları şunlardır: Menenjit: Ense sertliği, baş ağrısı, ateş ve kafa karışıklığı yaygın belirtilerdir.Romatizma. Romatizma diye bilinen romatoid artirit vücudun hareket sistemini sağlayan kas ve iskeletlerde meydana gelen ağrılı eklem hastalığı olarak tanımlanır. Birçok kişide özellikle yaşlılarda eklem romatizması, bel romatizması ve el romatizması oldukça sık görülür.
Yaşlanma ile birlikte sinir sisteminde gözlenen değişiklikler nelerdir?
Yaşlanma ile birlikte sinir sisteminde gözlenen değişiklikler nelerdir?Sinir sistemi değişiklikleri sonucu yaşlılık döneminde en sık görülen hastalıklar; serebrovasküler olay, beyin kanamaları, Alzheimer, Demans, Parkinson, deliryum, depresyon ve beyin iltihaplarıdır.
Nörolojik tetkikler nelerdir?
Nörolojik tetkikler nelerdir?NÖROLOJİ BÖLÜMÜ VE YAPILAN TESTLER
- NÖROLOJİK – ELEKTROFİZYOLOJİK TESTLER.
- EMG (Kas ve Sinir Bio-Elektrik Ölçümü)
- EEG (Beyin Elektrosu)
- EEG. Aktivasyonlu EEG. EEG Monitarizasyonu. Çocuk EEG’si.
- APNE HORLAMA UYKU TESTLERİ
- İŞİTME VE BAŞDÖNMESİ – DENGE TESTLERİ
- Odyolojik Testler (İşitme Testleri)
- Odyogram;
Koronavirüs sinirlere zarar verir mi?
Virüs vücutta akciğer dışında kalp ve damar sistemi, beyin- sinir sistemi, pankreas, böbrekler, tiroid, bağırsaklar, karaciğer gibi bölümleri de etkileyebilmektedir.Nörolojik sıkıntı ne demek?
Vücudun sinir sistemiyle ilgili hastalıklara nörolojik hastalıklar denilmektedir. Beyin, omurilik ya da sinirlerin elektriksel yapısındaki anormallikler birçok semptoma yol açabilmektedir.Eğer baş ağrısı, apati (haraket ve mimiklerde yavaşlama) bulantı, kusma, epilepsi nöbetleri, tümörün beyinde yerleştiği yere göre vücudunuzun bazı bölgelerinde güçsüzlük, kişilik bozuklukları ve bazı yeteneklerinizde (hesap yapma, yazı yazma gibi) bozulma beyin tümörünün belirtileri sayılır.