AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yasemin cicegi neden dokulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yasemin çiçeği neden dökülür?​

Saksı çiçeklerinin büyük bir bölümü aydınlığı sever, bu gün ışığı olmalı, olmayan bölgelerde ise, aydınlatıcılar ile desteklenmeli. Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Daha az ışık alan bitkilere, daha az su verilmelidir.

Sarmaşık yasemin nasıl budanır?​

Bir çalı yasemini budamak Çalı tipi olanlar daha basittir, ancak oluşumun budaması daha önemlidir. Ve bitkinin yapısını, boyutunu ve şeklini oluşturmaya hizmet eden odur. Bu yasemin türünü budamak için tamamen yatay büyüyen dalları kesmeniz gerekir. Ayrıca tüm olanlar bitkinin iç kısmına doğarlar.
Yasemin çiçeği evde olur mu?
Kokusu ile herkesi büyüleyen yasemin çiçeği, saflığın ve masumluğun simgesidir. “Yasemin.com” ekibi olarak yasemin çiçeğini evde nasıl yetiştireceğinize dair bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Yasemin çiçeği yapısı gereği narin bir çiçektir. Dikkatli bir şekilde evde bakıldığı müddetçe uzun ömürlü yaşayabilir.
Yasemin çiçeği neden çiçek açmıyor?
Kışın 10 derecenin üzerindeki sabit sıcaklıklar, bitkinin düzgün çiçeklenmesi için ihtiyaç duyduğu sıcaklık sinyallerini almasına engel olacaktır. Bu nedenle maalesef iç mekanlarda yetişen birçok yasemin her yıl çiçek açmaz fakat bunun çözümü oldukça basittir.

Yasemin çiçeği nasıl çiçek açtırılır?​

Püf Noktalarıyla Yasemin Çiçeği Bakımı
- Yasemin yaz ve ilkbahardaki nemli toprağı sever.
- Nem oranı yüksek toprak daha sağlıklı ve canlı bir çiçeğinizin olmasını sağlayacaktır.
- Çiçeğin saksı değiştirme zamanı ise ilkbahar aylarıdır.
- Yasemin çiçeği en çok humuslu, hafif kumlu ve iyi drenajlı topraklarda sağlıkla büyür.

Arap yasemini nasıl budanır?​

Arap yasemini budama işlemi bitkiyi kontrol altında tutmak ve daha verimli büyümesini sağlamak adına önemlidir. Bu çiçeği budama işlemi genellikle ilkbahar aylarında yapılmaktadır. Tomurcuklanmaya başladığında budama işlemlerini yapabilirsiniz. Budama işlemi sırasında ölü olan dallarını kesebilirsiniz.
 
Geri
Üst