- Konu Yazar
Yaşam koçu kime denir?
Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.Yaşam koçu nasıl olunur?
Yaşam koçu nasıl olunur?Yaşam koçu olabilmek için bu alanda düzenlenen eğitim programlarına katılmak gerekir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişiler de yaşam koçu olarak görev yapabilir. Ancak genellikle Yaşam Koçluğu Eğitimi Sertifika Programları’na katılarak yaşam koçu olunmaktadır.
Yaşam koçu olmak için ne okumak gerekir?
Yaşam koçu olmak için ne okumak gerekir?Yaşam koçluğu için belirli bir okul mezunu olunması gerekmiyor. Diploma dışında yaşam koçluğu sertifikasının olması gerekiyor. Yaşam koçluğu sertifikası yetkin özel eğitim kurumlarından alınmaktadır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi büronuzu açabilir ya da bir kurumda çalışabilirsiniz.
Yaşam Koçluğu sertifikası ne işe yarar?
Yaşam koçluğu sertifikası programının amacı nedir? Yaşam koçluğu sertifika programı; anormal davranışlar sergileyen kişilere yönelik çalışmaları kapsamadığı gibi, daha çok normal bir hayat sürdüren kişilerin hayatlarında daha verimli ve daha sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak için alınan bir eğitim programıdır.Yaşam Koçu ofisi nasıl olmalı?
Yaşam Koçu ofisi nasıl olmalı?Yaşam Koçu Ofisi Nasıl Olmalı?
- Aydınlık, havadar, temiz ve ferah bir ortam olmalıdır.
- Karanlık ve gün ışığı görmeyen ofisler danışanların ruh halini olumsuz etkileyeceği için bu kritere mutlaka dikkat edilmelidir.
- Duvarlarda karmaşık tablolar yerine daha sade tablolar kullanılmalıdır.
Koçluk ofisi nasıl açılır?
Koçluk ofisi nasıl açılır?Öğrenci koçluğu sertifikanızı aldıktan sonra adli sicil kaydı, kimlik fotokopisi, iş yeri kontratı ve ortaklık sözleşmesi ile birlikte muhasebeciye gitmeniz gerekmektedir. Muhasebeci sonrasında sizin adınıza resmi işlemleri başlatacaktır.