AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yasakta insaatcilar calisabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Yasakta inşaatçılar çalışabilir mi?​

İNŞAAT İŞÇİLERİ YASAKTAN MUAF MI? İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yerler ve kişilerin listesinde inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanların kısıtlamadan muaf olacağı duyuruldu.

Yasaklardan inşaat sektörü muaf mı?​

İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelgeyle birlikte belli oldu. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar kısıtlamadan muaf olacak.

İnşaat iscileri tam kapanmadan muaf mi?​

İnşaat iscileri tam kapanmadan muaf mi?
İNŞAAT İŞÇİLERİNE TAM KAPANMA VAR MI? Genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesinde, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı. Yani inşaat sektöründe çalışan ve belli üretim fabrikalarında çalışan işçiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Yasakta kimler muaf?​

Yasakta kimler muaf?
Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde kişilerin dışarı çıkmaları halinde muaf belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Muaf yerler ve kişiler arasında eczaneler, marketler, fırınlar, kargo, su, gazete, bankalar bulunuyor.

İnşaat sektörü sokağa çıkma yasağı ndan muaf mı?​

İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ni, 81 il valiliğine gönderdi. Genelgede, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı.

Sokağa çıkma yasağında inşaatçılar çalışabilir mi?​

İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

İnşaat saat kaça kadar çalışabilir 2021?​

İnşaat saat kaça kadar çalışabilir 2021?
İnşaat akşam kaçta biter? İnşaat yapılabilecek gündüz zaman dilimi, sabah 07.00’den akşam 19.00’a kadar olmak üzere 12 saat olarak belirtiliyor. İnşaat yapılamayacak saatler ise akşam saatleri 19.00’dan 23.00’e kadar 4 saat, gece ise 23.00’ten sabah 07.00’ye kadar 8 saat olarak belirleniyor.

Muaf değil ne demek?​

Muaf değil ne demek?
Lise muaf değil ne demek? Dersten Muaf Olmak Ne Demek? AÖL Dersten muaf olmak o dersin 3 defa seçildiği ve sınavlarına girildiği fakat başarılı olamadığı için artık o dersten sorumlu değil demektir. Yani muaf olduğunuz derslerden tekrar sınava girme zorunluluğunuz ortadan kalkıyor.

Evet, inşaat sektörü sokağa çıkma yasağından muaf tutulmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulmaktadır. Dolayısıyla, inşaat sektöründe çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında çalışmaya devam edebilirler.

İnşaat sektöründe çalışma saatleri ise genellikle sabah 07.00'den akşam 19.00'a kadar olacak şekilde belirlenmiştir. Bu saatler arasında inşaat faaliyetleri sürdürülebilirken, akşam saatleri 19.00’dan 23.00’e kadar ise genellikle inşaat faaliyetleri durdurulmaktadır. Gece saatlerinde ise inşaat faaliyetlerine ara verilerek sabah 07.00'ye kadar dinlenme süresi sağlanmaktadır.

Muaf olmak ise bir durumdan ya da kısıtlamadan etkilenmemek anlamına gelmektedir. Örneğin, eğer bir kişi belirli bir durumdan muaf tutulmuşsa, o durumdan etkilenmeyeceği anlamına gelmektedir. Bu durum, kişinin o kısıtlamadan ya da kurallardan bir şekilde muaf olmasını ifade eder.

Geri