AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yasak da ev tasimak yasak mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yasak da ev taşımak yasak mı?​

Sokağa çıkma yasaklarında ev taşımak da yasak fakat izin almanız koşulu ile serbesttir. Yani izinli iseniz ve ev taşıma izin belgeniz var ise yasaklarda ev taşıma işlemini yapabilirsiniz.

Nakliyecilere kısıtlama var mı?​

Sokağa çıkma yasağında nakliyat ve lojistik sektörü çalışanları Şehir içi nakliyat için kısıtlama olabilirken şehirler arası nakliyat seferlerinde ise kısıtlama yoktur. Yani şu anda Şehirler arası taşımacılık yapan lojistik veya nakliye için bir yasak yok diyebiliriz.

Kanunen ev taşıma izni var mı?​

Kanunen ev taşıma izni var mı?
Kanunda Ev Taşıma İzni Var mı? İş Hukuku’nda direkt ev taşıma izni olarak düzenlenmiş bir izin çeşidi bulunmasa da, 4857 sayılı İş Kanunu 55/j bendine göre; ücretli veya talebinize bağlı olarak ücretsiz izin kullanmanız mümkündür.

Ev taşıma izni kaç gün 2021?​

Ev taşıma izni kaç gün 2021?
İş Kanunu’nda işverenin rızası durumunda ücretli ya da ücretsiz izin hakkı tanıyabileceği belirtilmektedir. Buna göre taşınmanız gerektiği zamanda işyerinizden en az bir hafta öncesinden izin almanız gerekmektedir. Maalesef İşverenin rızasına kalmış olan taşınma izni genelde maksimum 2 gündür.

Cumartesi Pazar ev Taşımak yasak mı?​

Eşya taşımak yasak mı?​

Şehirler arası veya şehir içi olsun şu anda lojistik veya nakliye için bir yasak yok. Ev eşyalarını taşıma hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız, rahatlıkla ev eşyalarını bir nakliye firması ile taşıyabilirsiniz.

Sokağa çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?​

Sokağa çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?
Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.

Yasal olarak ev taşıma izni kaç gün?​

Yasal olarak ev taşıma izni kaç gün?
İşverenin keyfiyetine bırakılmış olan taşınma izni maksimum 2 gün ile sınırlıdır. İşveren isterse ücretli veya ücretsiz izin verebilir. İstemezse de hiçbir şekilde izin vermeyebilir. Bu durumda birey eğer varsa yıllık izin hakkını kullanarak evinin taşınması için faaliyet sağlayabilmektedir.

Taşınma izni nasıl kullanılır?​

Taşınma İzninin Kanundaki Yeri Taşınma izni, 4857 sayılı İş Kanunu 55/j bendinde geçmektedir. Taşınma izni döneminde ücretten kesinti olamaz ve çalışan kişi diğer maddi haklarını kullanmaya devam eder. Başka bir deyişle çalışan taşınma izni aldığında izinde geçirdiği süreyi, işveren çalışılmış gün olarak saymaktadır.

Memura ev taşıma izni var mı?​

Kamu kurumlarında ve kamuda yasal ev taşıma izni diye kanun maddelerinde yer alan bir izin türü bulunmuyor. Kamu çalışanları için hali hazırda yıllık izin süreleri hızmet yılı esasına göre düzenlenmiştir. Ayrıca olağan üstü hallerde (Ölüm, doğum gibi) mazeret izinleri kullandırılmaktadır.

Pazar günü eşya taşımak yasak mı?​

Pazar günü eşya taşımak yasak mı?
Pazar günü ev taşımak yasak mı sorusunun sorulması, genel anlamda acil taşınmak isteyen kişiler tarafından da sorulabilir. Bu durumda bilmeniz gereken kurumsal ve hukuki şekilde yapılan nakil işlemlerinde herhangi bir sorun olmadığıdır.

Şehirler arası nakliye izni nasıl alınır?​

Şehirler arası nakliye izni nasıl alınır?
Şehirlerarası Ev taşımak için nereden izin alınır?
- E Devlet uygulamasına giriş yapın.
- E Başvuru (İçişleri Bakanlığı) seçeneğini tıklayın.
- Başvuru Türü olarak Seyahat izin İşlemlerini seçin.
- Belge Türü olarak da 65 Yaş Altı Vatandaşlarımıza Özel Araç Seyahat İzin Belgesi Verilmesi kısmını seçin. (
 
Ev taşımak sokağa çıkma yasakları sırasında belirli koşullara bağlı olarak yapılabilir. Eğer ev taşımak için izin belgeniz varsa, sokağa çıkma yasağında da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Nakliyat ve lojistik sektöründe çalışanlar genellikle sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulurlar. Şehir içi nakliyat için belirli kısıtlamalar olabilirken, şehirler arası nakliyat seferlerinde genellikle kısıtlama bulunmamaktadır.

Ev taşıma izni konusunda kanunen belirli bir süre belirtilmemiştir. İş Kanunu'na göre, çalışan bir kişi ev taşıma izni için işverenin rızasını almalıdır. Bu durumda genellikle taşınmanın olduğu haftasonu veya hafta içi 1-2 gün gibi kısa bir süre için izin verilebilmektedir.

Eşya taşımak için herhangi bir yasak bulunmamaktadır, hem şehir içi hem de şehirler arası eşya taşımacılığı rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Sokağa çıkmak için izin belgesi almak için genellikle e-Devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Çalışma izni belgesi almak için SGK ekranından müracaat yapabilirsiniz.

Ev taşıma izni genellikle işverenin rızasına bağlıdır ve bu izin genellikle 1-2 günü geçmemektedir. İşveren isteğe bağlı olarak ücretli veya ücretsiz izin verebilir.

Taşınma izni 4857 sayılı İş Kanunu'nun 55/j maddesinde yer almaktadır. Taşınma izni sırasında ücretten kesinti olamaz ve diğer maddi haklarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kamu kurumlarında yasal ev taşıma izni olarak belirlenmiş bir izin türü bulunmamaktadır. Kamu çalışanları genellikle yıllık izin sürelerini kullanarak ev taşıma işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Pazar günü eşya taşımak genellikle yasak değildir. Acil durumlar veya iş durumları gereği pazar günü de eşya taşıma işlemleri yapılabilmektedir.

Şehirler arası nakliye izni almak için genellikle e-Devlet üzerinden Seyahat İzin İşlemleri bölümünden başvuru yapmanız gerekmektedir. Belirli belgeleri doldurarak ve gerekli izinleri alarak şehirler arası nakliye işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst