AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaşadığınız yerin yerel yönetim birimlerini yazınız

haberci

Yeni Üye
Yaşadığınız yerin yerel yönetim birimlerini yazınız
Lokal yönetimler ; yöre halkı tarafından seçilen kişilerden oluşur Böylece ırk yönetime katılmış olur
Yöneticilerin ırk kadar seçildiği idare biçimine demokrasi denirDemokrasilerde halkında yönetimde söz hakkı vardır
BELEDİYE : İl ve ilçelerde temizleme, yol, su ve ulaşım gibi hizmetleri sağlayan idare birimi belediyelerdir
MUHTARLIK : Mahalle ve köylerdeki idare birimi muhtarlıktır Bu yönetim biriminin başında bulunan kişiye muhtar denir Muhtar köy ya da mahalle halkı kadar seçilir
İL ÖZEL İDARESİ: Bu yönetim birimi vali ve il genel meclisinden oluşur İl genel meclisinin üyeleri seçimle belirlenir İl özel idaresi illerin yerel ihtiyaçlarının karşılamak için oluşturulmuştur *

Yaşadığınız yerin yerel yönetim birimleri oldukça önemlidir ve yöre halkının seçtiği kişilerden oluşması demokratik bir yapıya işaret eder. Bu noktada yerel yönetim birimlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermesi ve onların sesini duyurması önemlidir.

Belediyeler, il ve ilçelerde temizlik, yol, su ve ulaşım gibi hizmetleri sağlayan idare birimleridir. Yerel yönetimler tarafından yürütülen bu hizmetler, günlük hayatımızda büyük önem taşımaktadır.

Muhtarlık ise mahalle ve köylerdeki idare birimidir. Muhtarlar, köy veya mahalle halkı tarafından seçilir ve yerel ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynarlar. Muhtarların, halkın temsilcisi olarak sorumlulukları bulunmaktadır.

İl Özel İdaresi ise vali ve il genel meclisinden oluşur. İl genel meclisinin üyeleri seçimle belirlenir ve ilin yerel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırlar. Bu şekilde yerel yönetim birimleri, il genelindeki gelişimi ve refahı sağlamak amacıyla faaliyet gösterirler.