AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yas sendromu Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yaş sendromu Nedir?​

Gelişim evrelerinden biri olan 2 yaş sendromu, çocukların bebeklik döneminden çıkıp kendilerini birey olarak kabul ettirmeye çalıştıkları dönemdir. Bireyselleşmenin ilk adımı olan ve 18. ile 36. aylar arasında görülen bu sendrom, hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça yorucu bir dönemdir.

Benler tehlikeli mi?​

Çoğu ben zararsız ve iyi huyludur. Bunun yanında bazı benlerin kansere sebep olabilir. Hastalarımızdan en çok gelen sorulardan biri de benlerin alınmasının zararlı olup olmadığıdır. Ben aldırmak kansere yol açmaz, fakat sonradan kansere dönüşebilecek benlerin alınması gereklidir.
Yüzde sonradan ben çıkar mı?
Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler çoğu zaman zararsız olduğu düşünülse de cilt kanserine işaret edebiliyor. Benlerin renk ve yapısındaki değişikliklerin önemsenmesi ve bu konuda vakit kaybedilmeden uzman yardımı alınması büyük önem taşıyor.
3 6 yaş arası çocuğa nasıl davranmalı?
Hatalı konuştuğu zamansiz doğru konuşarak doğru model olun.Çocuğunuzu azarlamayın,korkutmayın, acele etmeyin, zorlamayın.Sakin açıklamalarda bulunun.Çocuğunuza günde en az 2kere hikaye kitapları okuyun veya anlatın,resimleri gösterin, onun anlatması için onu destekleyin.Çocuğa evde ve dışarıdakendi evdeki araçlar.

Benin kanser olduğu nasıl anlaşılır?​

Cilt üzerinde mevcut bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya kanayan yaralar olması, kanserleşme lehine bulgulardır. Sağlam deriden köken alan melanomda önce deride kahverengi yama şeklinde lekeler başlayabilir. Bu evrede tanı konulmazsa lekenin rengi giderek koyulaşır ve kalınlaşır.

Ben zamanla büyür mü?​

Her ben, kendine ait bir büyüme şekli gösterir. bir iyi huylu tipik yaşam döngüsüdür. Benler güneşe maruz kaldıklarında koyulaşır. Ergenlik döneminde, hamilelikte ve doğum kontrol hapı alanlarda daha da koyu hale gelir ve büyür.
Yüzde ben çıkmaması için ne yapılmalı?
İyot: İyot, benlerin yayılmasını engelleyen etkili bir doğal ilaçtır. Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez olmak üzeri iyot tedavisini her gün uygulayın. Benin üstüne ve çevresine tahrişten koruması için vazelin sürmeyi unutmayın.

Geri