Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya materyali;
12 adet yumurta
560 gram un
400 gram şeker
10 gram kabartma tozu
65 gram ovalex (pasta katkı maddesi)
60 gram teremyağı
260 gram su
Pasta kreması;
1 kg süt
3 adet yumurta sarısı
300 gram şeker
200 gram un
50 gram teremyağı
Dış sıvama;
2 paket kremşanti
150 gram süt
İçi için;
Mevsim meyveleri ve krokan, çikolata parçacıkları
Pasta ıslatmak için;
Süt kullanalım
Dış süslemesi
İstediğiniz çikolata yahut meyve çeşitleri ile süsleye bilirsiniz.
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ben bu pastada yarım ölçek yaptım ve şef mikser ile yaptım. Siz olağan mesken mikser i ile yaparsanız karıştırma müddetini 15-20 dk yapın köpük köpük olana kadar.
12 adet yumurtayı mikser kabına kıralım.
Sonra 260 gram su ek edelim sonra 65 gram ovalex (pasta katkı maddesi) ek edelim üzerine 400 gram şeker, 560 gram un,10 gram kabartma tozu ek edip 4 dk çırpalım.
60 gram teremyağını eritip (ocakta fazla eritmeyin) ek edin ve 1 dk daha çırpalım. 26 cm çapında kalıba dökelim.
180 derecede 45 dk fırında pişirelim.
Pasta kreması yapılışı. 3 yumurta sarısını 300 gram şeker ile çırpalım.
Karışıma unu ek edip karıştırın ve süt yavaş yavaş ek edip karıştırın.
Ocak üstüne alalım karıştıralım pişinceye kadar daima karıştıralım.
Göz göz olunca 50 gram teremyağı ek edelim karıştıralım.
Soğuması için. Pasta kremamızı ocaktan alalım üzeri kabuk tutmaması için sıfır deneyecek halde streç filim ile kapatalım soğumaya bırakalım.
Kremşanti imali. Dış sıvaması için kremşantinin tanımına nazaran motamot yapalım.
Pandispanya pişince soğuduktan sonra 3 eşit kesime bölün.
3 katlı pasta döşemesi. Pandispanyanın birinci katını süt ile ıslatalım.
Sonra krema koyalım sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
Sonra 2. Katına geçelim tıpkı formda yapalım. Tabanı hafif süt ile ıslatalım sonra krema koyalım.
Sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
En son tabanın üstünü biraz süt ile ıslatarak ve üzerine koyalım ve kremşanti ile dışını ince bir katman halinde sıvayalım.
Bu biçimde yaparak ben 3 katlı farklı çaplara da bir yaş pasta yaptım üst üste koydum ve daha sonra yapay çiçekler ile süsledim. Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya materyali;
12 adet yumurta
560 gram un
400 gram şeker
10 gram kabartma tozu
65 gram ovalex (pasta katkı maddesi)
60 gram teremyağı
260 gram su
Pasta kreması;
1 kg süt
3 adet yumurta sarısı
300 gram şeker
200 gram un
50 gram teremyağı
Dış sıvama;
2 paket kremşanti
150 gram süt
İçi için;
Mevsim meyveleri ve krokan, çikolata parçacıkları
Pasta ıslatmak için;
Süt kullanalım
Dış süslemesi
İstediğiniz çikolata yahut meyve çeşitleri ile süsleye bilirsiniz.
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ben bu pastada yarım ölçek yaptım ve şef mikser ile yaptım. Siz olağan mesken mikser i ile yaparsanız karıştırma müddetini 15-20 dk yapın köpük köpük olana kadar.
12 adet yumurtayı mikser kabına kıralım.
Sonra 260 gram su ek edelim sonra 65 gram ovalex (pasta katkı maddesi) ek edelim üzerine 400 gram şeker, 560 gram un,10 gram kabartma tozu ek edip 4 dk çırpalım.
60 gram teremyağını eritip (ocakta fazla eritmeyin) ek edin ve 1 dk daha çırpalım. 26 cm çapında kalıba dökelim.
180 derecede 45 dk fırında pişirelim.
Pasta kreması yapılışı. 3 yumurta sarısını 300 gram şeker ile çırpalım.
Karışıma unu ek edip karıştırın ve süt yavaş yavaş ek edip karıştırın.
Ocak üstüne alalım karıştıralım pişinceye kadar daima karıştıralım.
Göz göz olunca 50 gram teremyağı ek edelim karıştıralım.
Soğuması için. Pasta kremamızı ocaktan alalım üzeri kabuk tutmaması için sıfır deneyecek halde streç filim ile kapatalım soğumaya bırakalım.
Kremşanti imali. Dış sıvaması için kremşantinin tanımına nazaran motamot yapalım.
Pandispanya pişince soğuduktan sonra 3 eşit kesime bölün.
3 katlı pasta döşemesi. Pandispanyanın birinci katını süt ile ıslatalım.
Sonra krema koyalım sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
Sonra 2. Katına geçelim tıpkı formda yapalım. Tabanı hafif süt ile ıslatalım sonra krema koyalım.
Sonra mevsim meyveleri, krokan, çikolata damlası serpiştirin.
En son tabanın üstünü biraz süt ile ıslatarak ve üzerine koyalım ve kremşanti ile dışını ince bir katman halinde sıvayalım.
Bu biçimde yaparak ben 3 katlı farklı çaplara da bir yaş pasta yaptım üst üste koydum ve daha sonra yapay çiçekler ile süsledim. Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı