Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yaş Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;
5 adet yumurta
1 kahve fincanı sıcak su(ılıktan bir tık sıcak)
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
6 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç kreması için;
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(silme olacak, dolu dolu olmayacak)
3 yemek kaşığı un(silme olacak, dolu dolu olmayacak)
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket krem şanti
İçin ıslatmak için;
1 kase süt
1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı granül kahve
İçi için;
1 adet muz
1 adet kivi
Damla çikolata
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket + 1 yemek kaşığı krem şanti
Damla çikolata
Hindistan cevizi

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için öncelikle yumurtaların beyanlarını ve sarılarını ıslak olmayan iki farklı karıştırma kabına alalım.
Beyazların içine 2 kahve fincanı toz şekeri dökelim, tıpkı halde sarıların da üzerine 2 kahve fincanı toz şekeri dökelim.
Beyaz karıştırma kabındaki karışımı mikserle kar beyazı olana kadar, krem şanti kıvamını alana dek yeterlice çırpalım. ,
Çırpma süreci bitince mikserin ucunu temizleyip öbür karıştırma kabımıza bir fincan sıcak suyumuzu da ek edip düzgünce çırpalım.
Ardından sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
En son unumuzu, nişastamızı eleyelim ve kabartma tozunu vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Biraz katı olacak endişelenmeyin.
İyice çırptıktan sonra başka karıştırma kabındaki beyaz harcı 4-5 kerede azar azar ekleyip yavaşça yedirerek beyazı söndürmeden “spatula” ile karıştıralım.
Bütün beyaz bitince 28 cm olan kelepçe kalıbının altını tereyağı ile yağlayalım ve yağlı kağıdı yuvarlak formda kesip üzerine yapıştıralım.
Kenarlarını kabarması ismine yağlamıyoruz ve karışımı döküyoruz.
Bir kaç sefer yere sertçe ve dikkatlice vuruyoruz 170° altüst ayarlı fırında üzeri kızarana dek denetimli pişiriyoruz.
40- 45 dk civarı sürebilir lakin denetimli pişirmeye yarar var en son kürdan testi yapıp fırından alabilirsiniz.
İlk sıcaklık çıktıktan sonra aykırı çevirip soğuyunca ortadan ikiye ya da üçe bölün.Ben üçe böldüm fakat iki adedini kullandım.
İç kreması için unu, nişastayı, şekeri karıştırın. Sütü yedirerek ekleyin.
Ocağa alın göz göz olunca vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. Soğuyunca krem santiyi dökün ve çırpın.
Üzeri için süt ve krem santiyi bir karıştırma kabına alın kıvam alana dek karıştırın.
Pandispanyamızın alt tabanını borcama koyun.
Üzerine yarım kase granül kahve karışımını dökün.
Onun üzerine iç harcımızın tamamını sürün.
Dilimlediğimiz muz ve kivileri dizin ve çikolata parçacıkları serpin.
Diğer pasta tabanının iç kısmını kalan granül kahve karışımı ile ıslatın ve karşıt çevirip pastayı üzerine koyun.
En üste krem şantiyi güzelce yedirin ve kenarlarına damla çikolata serpin, ortasına hindistan cevizi ve kahve çekirdekli çikolata.
1 gece bekledikten sonra dinlenip daha hoş oluyor.

Pandispanya tanımı tarafıma ilişkin değildir. Esinle kusursuz lezzetler sayfasından alıp denedim ve nitekim hoş oldu. Denemek isteyenler oradan da bakabilirler.

Afiyet olsun.

Not; Krema ölçülerde krema biraz ağır kıvamlı oluyor, daha akışkan kıvam dilerseniz silmeden bir tık fazla olacak formda 1 yemek kaşığı nişasta ve 1.5 yemek kaşığı un koyabilirsiniz.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst