SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
4 büyük uzunluk yumurta ( oda ısısında olmalı)
1 çay bardağı şeker
Bir çimdik tuz
4/1 çay bardağı sıvı yağ
4/1 çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1.5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
35 gr un (yani yarım çay bardağı un)
25 gr nişasta ( yani yarım çay bardağı)
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için ;
Süt
Üzeri için;
1 paket kakaolu krem şanti
1 çay bardağı biraz fazla süt
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurtamızı şekerle ve bir cimtik tuzla yeterlice çırpalım.
Yaklaşık 10 dakika çırparsak daha hoş sonuç alırız.
Ardından sıvı yağ ve sıcak suyu ekleyip tekrar çırpalım .
Unumuzu, kakaoyu ve kabartma tozu ile vanilyamızı da eleyerek yumurta harcımızı yavaş yavaş ekleyip spatulayla karıştırmaya devam edelim .
Kekimizi 180 derece fırında pişirelim.
Diğer taraftan kremamızı tereyağı ve krem şanti hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıp katılaşıncaya kadar pişirelim.
Katılaşan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
Krema soğumaya yakın içine krema santiyi boşaltıp mikserle yeterlice çırpalım yaklaşık 10 dk kremamız hazır
Kekimiz pişip soğuduktan sonra istediğiniz formda bölerek ortalarına krema sürelim bu ortada kekimizi süt ile ıslatalım.
Kekimiz hazırsa streç sinemaya sarıp dolapta en az 1 saat bekletelim şayet vakit varsa bir gün beklemeli.
Ardından krem şantimizi hazırlayıp pastamızın her yerine güzelce sürelim ve daha sonrasında süsleme yapalım .
Pastamız kesinlikle bir gün dinlensin çok daha hoş olacak emin olun.
Deneyenlere afiyet olsun
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
4 büyük uzunluk yumurta ( oda ısısında olmalı)
1 çay bardağı şeker
Bir çimdik tuz
4/1 çay bardağı sıvı yağ
4/1 çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1.5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
35 gr un (yani yarım çay bardağı un)
25 gr nişasta ( yani yarım çay bardağı)
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için ;
Süt
Üzeri için;
1 paket kakaolu krem şanti
1 çay bardağı biraz fazla süt
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurtamızı şekerle ve bir cimtik tuzla yeterlice çırpalım.
Yaklaşık 10 dakika çırparsak daha hoş sonuç alırız.
Ardından sıvı yağ ve sıcak suyu ekleyip tekrar çırpalım .
Unumuzu, kakaoyu ve kabartma tozu ile vanilyamızı da eleyerek yumurta harcımızı yavaş yavaş ekleyip spatulayla karıştırmaya devam edelim .
Kekimizi 180 derece fırında pişirelim.
Diğer taraftan kremamızı tereyağı ve krem şanti hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıp katılaşıncaya kadar pişirelim.
Katılaşan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
Krema soğumaya yakın içine krema santiyi boşaltıp mikserle yeterlice çırpalım yaklaşık 10 dk kremamız hazır
Kekimiz pişip soğuduktan sonra istediğiniz formda bölerek ortalarına krema sürelim bu ortada kekimizi süt ile ıslatalım.
Kekimiz hazırsa streç sinemaya sarıp dolapta en az 1 saat bekletelim şayet vakit varsa bir gün beklemeli.
Ardından krem şantimizi hazırlayıp pastamızın her yerine güzelce sürelim ve daha sonrasında süsleme yapalım .
Pastamız kesinlikle bir gün dinlensin çok daha hoş olacak emin olun.
Deneyenlere afiyet olsun
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı