Yaş Pasta (Evdeki Malzemelerle Pratik Doğum Günü Pastası)

theking

Yeni Üye
Yaş Pasta (Evdeki Malzemelerle Pratik Doğum Günü Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı su (Normal)
Vanilya
Kabartma tozu
Kreması için;
4 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Vanilya
2 yemek kaşığı köpürtülmüş kremşantiden (Üzeri için hazırlanandan)
Üzeri için;
1 su bardağından 1 parmak az soğuk süt
1 poşet kremşanti
İçi için;
Muz

Yaş Pasta (Evdeki Malzemelerle Pratik Doğum Günü Pastası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kekini hazırlayalım yumurta ve şekeri 3 dk kadar çırptım. Çok fazlada çırpıp keki kabarıp, sönmesin sonra kek malzemelerini ilave ettim.
Tabanına yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kek kalıbına kek karışımını döktüm, ilk 20 dk 180 derecede son 15 dk 160 derecede pişirdim içide iyice pişsin diye ama siz yinede kontrol edin.
İlk 20 dk sonra yoksa kekiniz kabarmaz sonra kremşantiyi hazırlayıp dolaba koyalım kremasını bütün malzemeleri karıştırıp, kaynatalım.
Soğuyunca kremşantiden iki kaşık ilave edip çırpalım kıvamlı olsun kremamız. Pişen kekimizi soğuyunca 3e böldüm arasına soğuyan kremayı sürüp, muz dilimledim üç katı böylece bitirdim.
En son kremşantiyi üzerine sürüp buz dolabına kaldırdım servisten önce evde olan çikolatalarla süsledim. Son olarak evde fındık vardı biraz onlardan avucumla kenarlara serptim çok yakıştı. Afiyet olsun.
Yaş Pasta (Evdeki Malzemelerle Pratik Doğum Günü Pastası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Geri